Следвайте ни

Митничари от "Капитан Андреево" откриха накити за над 500 000 лв.

viber icon

Митническите служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване“ и ТД "Южна морска" откриха над 7 кг контрабандни златни накити при две проверки - на автобус и товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

На 15 юни вечерта, на МП "Капитан Андреево" на път от Турция през България за Румъния пристига автобус с водач и стюард – турски граждани и седем пътници.  

При последвалата проверка митническите служители установяват, че в специално изграден тайник близо до двигателя са укрити 21 картонени кутии, пълни с пръстени, гривни, медальони, обици, часовници, брошки, копчета за ръкавели, както и силиконови, черни и червени конци с орнаменти. Накитите били с общо тегло 5575.88 грама са от 14-каратово злато на стойност 457 222 лева. 

В хода на проверката е установено, че те са собственост на стюарда на автобуса.

При друг случай митническите служители предотвратиха опит за контрабандно пренасяне на 1.6 кг златни накити при проверка на товарен автомобил. 

На 17 юни, около 02.40 часа, на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с турска регистрация. При митническата проверка в матрака на леглото, намиращо се в шофьорската кабина, митническите служители установяват, че в пет картонени кутии са укрити 204 пръстена, гривни, колиета, синджири, медальони и обици, всички от жълт метал. 

Задържаните златни изделия са с общо количество 7 179.88 кг на обща стойност  586 308  лева.

По случаите са  образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?