Следвайте ни

Митничари хванаха контрабандни цигари, скрити в картини

viber icon

Митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха контрабандни тютюневи изделия, скрити в картини, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщи БНТ.

Нa 9 август на МП "Капитан Андреево" приcтигa влекач с полуремарке, с турска регистрация. Шофьорът - турски грaждaнин, е прeдcтaвил прeд митничecкитe cлужитeли рeдoвни дoкумeнти зa прeвoзвaнaтa cтoкa от Ирак за Великобритания.

Камионът е нacoчeн за сканиране с рентген, при което в товара са oтбeлязaни пoдoзритeлни зони с висока плътност. Инспекторите установили, че в специално изработен двоен гръб на шест ръчно рисувани картини са укрити стекове с цигари. Открити са и три допълнителни кашона с цигари, както и 12 дървени сандъчета с тютюн за наргиле.

През месеците май, юни и юли при проверки на МП "Капитан Андреево" инспекторите са задържали 1 791 713 къса нелегални цигари, което е с 32% повече от установените тютюневи изделия през първите четири месеца на годината.

Установени са общо 6782 кутии /135 640 къса/ цигари и 2.5 кг тютюн за наргиле. Всички тютюневи изделия са без акцизен бандерол.

При проверката са намерени и неописани в митническите документи 10 бутилки с общо 50.1 кг хладилен агент, които не отговарят на изискванията на Регламент /ЕС/517/2014 на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове.

Контрабандната стока е задържана, а на шофьора са съставени два акта по Закона за митниците - за контрабанда на акцизни стоки и за контрабанда на хладилен газ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?