Следвайте ни

Мистериозен чай и мобилен телефон в делото за смъртта на Милен Цветков

viber icon

Чай за успокоение, паста и мобилен телефон – около това се завъртя разпитът на свидетели в Софийския градски съд, който заседава по делото за смъртта на журналиста Милен Цветков.

Днес бяха разпитани майката и братът на Кристиан Николов, които разказаха за употребата на чая, пастата и мобилния телефон, предаде БГНЕС.

Адвокат Константин Симеонов обясни, че разпитът на майката на подсъдимия - Десислава Николова, се е завъртял около тези неща, защото има експертиза по делото, която предстои да бъде изслушана. Той добави, че по време на обиска в дома на Николов е иззет мобилен телефон, в който са открити чатове с Борис Кършутски. Счита се, че Николов се е уговарял с него за доставка на наркотици.

„Днес се заостри вниманието върху този телефон, защото той е иззет по делото и в него са открити чатове, които са свързани с някакви кореспонденции. Чатът е с букви“, заяви той и добави, че Кристиан не е този черен дявол, който е бил изкаран преди делото да влезе в съда.

По време на заседанието стана ясно, че подсъдимият е пил чай за успокоение заради доклад, който е готвел за университета.

„Няма експертиза за този чай и паста. Прокуратурата не ги е изследвала“, посочи адвокатът.

От думите му стана ясно още, че на следващото заседание на 12.05 предстои да разпитат още 10 души както и Георги Иванов, който в момента е в Италия. Според адвокат Симеонов той е ключов свидетел и трябва да бъде разпитан преди да излязат резултатите от автотехническата експертиза.

Адвокатът акцентира и на това, че доста често се разминават показанията на свидетелите, но според него това не се дължи на опитът им да лъжат съда, а на факта, че в такава ситуация всеки възприема различно случващото.

„Георги е слязъл през шофьорската врата, защото не е могъл да слезе от дясната страна. Има свидетел, който твърди обратното на това. Друг свидетел твърдеше, че е слязъл от дясната врата. Всичко това не може да се установи по безспорен начин. Това са детайли, които хем са важни, хем е нормално свидетелите да допускат такива грешки“, коментира той и подчерта, че независимо от ситуацията Кристиан действително е се е опитал да помогне на Милен Цветков, информация, която се потвърждава и от свидетели.

Пред съда майката на подсъдимия потвърди още, че не знае синът й да взима или да е взимал наркотици, както и че не приема лекарства, тъй като е здрав. Тя не можа да си спомни номера на телефона му, но обясни, че е имал два номера – един, който е използвал, когато е бил в България и друг, когато е бил в Германия. На излизане от залата Николова отказа да говори пред журналисти.

Останалите разпитани от съда бяха очевидци на катастрофата, случила се навръх Великден миналата година, при която загина журналистът Милен Цветков.

Съдебният състав насрочи няколко дати за следващи заседания, първото от което е на 12.05, а следващите са на 1 и 15 юни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ццц

Ццц

16.04.2021 | 01:13

Хайде, чайче, майче, ами той бил херувимче! За доживотна е този убиец. Уби един прекрасен човек.

Отговори
1 0
Shiko Kuete

Shiko Kuete

15.04.2021 | 22:38

Toq e za nai tejkoto. Ako jurnalistite ne skochat da gi zakrivat do osnovi.20 g za toq narkoman

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?