2374
Следвайте ни

Миньорите от "Мини Марица-Изток": Готови сме да легнем върху релсите

viber icon

Работещите в "Мини Марица-Изток" излизат за митинг-шествие, което ще се проведе в София. На него те ще настояват да бъде гарантирана работата на централите от комплекса на въглища минимум до 2040 г.

Председателят на КТ "Подкрепа" в ТЕЦ-2 е категоричен, че комплексът трябва да работи не само заради служителите в него, а заради всички българи, които потребяват електроенергия, предаде БНТ.

"Искаме да покажем, че двата синдиката сме единни в исканията си, защото това е български ресурс и има още милиони запаси занапред", допълни той.

Председателят на КНСБ заяви, че днес ще искат обещания от политиците за бъдещето на семействата на служителите и бъдещите на четирите области, от които са работниците в комплекса.

Според миньорите зелената сделка е пропита с лобизъм и  е враг за тях. Ако ТЕЦ-овете спрат, ток няма да има в милиони български домакинства, обясняват работниците.

Споделят, че живеят в несигурност и страх. 110 000 човешки съдби са поставени на карта и е време за спешни решения, допълват протестиращите.

"Готови сме на всичко - даже да легнем на релсите, за да стане ясно, че без комплекса не може", допълват миньорите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?