Следвайте ни

Министърът на туризма: Сезонът е успешен въпреки COVID-19

viber icon

Туризмът се развива сравнително благоприятно през този сезон в условията на епидемия от COVID-19. Това каза министърът на туризма Стела Балтова в студиото на Нова телевизия.

"Предстои много сериозен анализ и трябва да се помисли по какъв начин ще се подходи през следващия сезон, за да има паркоместа и за тези, които идват с автомобили по морето. Това са не само българи. Туристи от съседните държави също идва с автомобили“, посочи Балтова.

По думите й делът на българите тази година е около 1.7 млн. за последните 3 месеца спрямо чужденците.

"Тази година също започна много трудно. 2021 година е много по-трудна от предишната, но благодарение на спазване на правилата и указанията, ние успяхме да постигнем това България да се намира в зелената зона много продължително време. Убедена съм, че българските предприемачи в туристическия сектор и авиопревозите ще заслужат овациите, както ги заслужиха лекарите. Сезонът върви благоприятно и считам, че ще успеем да го доразвием така, както е в момента до края на месец август, а защо не и през септември“, добави министър Балтова.

„Преобладаващо туристите от други държави през предишните години пристигаха със самолети и на тях не им бяха необходими толкова паркоместа. Сега ще бъде направен много задълбочен анализ за това какви са туристите, от какво имат нужда те, да бъде направено изцяло ново управление на плажните ивици. Има и туристи, които в зависимост от разбиранията си остават в затворените комплекси, други искат зона със шезлонги, трети желаят на свободните зони. Трябва да спазваме правилата в условията на епидемичната обстановка. От миналата седмица започнаха и много активни проверки от страна на органите, които са отговорни за това, както и от наша страна по отношение на плажовете и местата за настаняване“, допълни министърът на туризма.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Убреее

Убреее

13.08.2021 | 11:57

Хайде като свърши сезона всички хотелиери и ресторантьори директно да станат доброволци в ковид отделенията, начело с теб! Нали спасяваме туризма,като се изпоразболя сума ти народ. Нали влязоха болни чужденци? Сега тия морските ,дето не си нашлякаха гъза напред-назад,ще донесат още зараза. Ганьо е и ще си остане цървул. На всички такива да си забрани медицинска помощ!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?