Следвайте ни

Министърът на туризма: Почивката трябва да бъде изгодна за българите

viber icon

„Туристическият бизнес в България - хотелиери, ресторантьори, очакват всички туристи – и български и чуждестранни, и са подготвен много добре за това. Те са готови да отговорят на всички изисквания за спазване на противоепидемичните мерки. Много е важно да се знае, че България е една сигурна и безопасна дестинация”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” служебният министър на туризма Стела Балтова.

По думите ѝ, от съществена важност от икономическа гледна точка, е почивката да бъде и изгодна.

„Важно е за българските туристи плажните принадлежности да бъдат на приемливи цени. Предприехме мерки да предоговорим част от търговските условия с наемателите на плажовете и концесионерите, а именно цените на плажните принадлежности. На 1 юни ще имаме решение с колко процента ще бъдат намалени цените. Ние сме предложили да им намалим плащанията по концесиите, а те да понижат цените на плажните принадлежности между 50 и 100%. Някои дори предложиха те да бъдат безплатни”, посочи министърът.

Тя подчерта, че започват проверки по Черноморието. „Предвидени са 266 проверки на концесионерите. След това ще обявим и цените на плажните принадлежности на сайта на министерството”, заяви Балтова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?