Следвайте ни

Министърът на труда отговаря: Ще продължи ли мярката 60/40 

viber icon

Над 120 милиона лева са нужни, за да продължи да действа мярката 60/40. Намирането на финансиране обаче е проблем. Това каза служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев по БНТ. 

"Може би това е една от най-ефективните мерки, която събира и доста подкрепа от страна на работодателските и синдикалните организации, чрез която са осигурени и запазени над 294 хил. работни места. Тази мярка е свързана с един огромен финансов ресурс. До момента са изразходвани 1 милиард и 200 млн. лв. За да бъде продължена за месец юни са необходими още 120 млн. лв.", посочи Донев

По думите му намирането на финансиране по мярката е проблем. "Трябва да бъде намерен източник за финансиране в бюджета, а такива източници няма. Осигуряването на финансовия ресурс за всички тези мерки тепърва предстои. Ние сме започнали работа. Работим много добре с Министерство на финансите", коментира още служебният министър. 

Донев заяви, че до момента няма нередности в Министерство на труда и социалната политика, но ако има такива увери, че ще станат публично достояние.

 "Познавам много добре работата на Министерство на труда и социалната политика. Бил съм дълги години, познавам екипа. Разбира се, че с встъпването в длъжност съм предприел и възложил такива проверки. Там, където има нередности, те ще бъдат публично обявени", заяви още министърът.

Служебният министър даде своя коментар и във връзка коментира с  проверката в Българската банка за развитие. 

"Това, което е продължение на вчерашните изявления на министър Петков, е, че от днес вече е назначил одитната комисия, която е междуведомствена от Министерство на икономиката и Министерство на финансите. Целта тук е да се покаже прозрачността, грижата за публичния ресурс, средствата, които се разходват от банката. Действия в тази посока ще има и към Държавната консолидационна компания, където също ще бъде направена такава оценка за прозрачността и законосъобразността на разходване на средствата, в "Индустриални зони" също ще влязат на проверка и оценка на адекватността. Грижата е за публичния ресурс, който разходват държавните предприятия", заяви Донев.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?