Следвайте ни

Министър Вълчев с ключови новини за матурите и връщането към онлайн обучение

viber icon

Интересни новини извади пред БНТ просветният министър Красимир Вълчев.

Учениците се връщат в клас с желание. Настроението е като за първи учебен ден. Да, пропуски има – те зависят от възрастта на ученика, ангажираността на родителите с обучението му, от способността му за самостоятелно учене.

Това каза в предаването "Още от деня" министърът на образованието Красимир Вълчев. Той посочи, че няма изоставане спрямо предходните години на скоростта на преподаване на различните теми.

"В 1-ви и 4-ти клас няма по-малко присъствено обучение средно дни от предходни години. 313 училища избраха да учат през юни месец за сметка на декември и единствено при тях има 3 седмици тематично изоставане. Но като цяло в начален етап няма такова“, обясни Вълчев.

Министърът уточни, че при рязко влошаване на епидемичната обстановка, системата във всеки един момент може да премине към обучение в електронна среда. В момента над 60 % от системата учи присъствено. Над 1000 деца в момента имат подадени заявления за обучение в електронна среда, което е 2,4 % от общия брой ученици, които са 700 000.

Министър Вълчев заяви, че няма да предлага на Народното събрание отмяна на външното оценяване. То е необходимо.

Той съобщи, че 24 % от учителите са заявили желание да се ваксинират. 2/3 от тях са ваксинирани. Възможността за ваксиниране на всеки един учител остава отворена. Основната част от задръжките в учителите e предпазливост.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Учител

Учител

19.02.2021 | 21:02

Разкарайте го тоя. Всяка година печата по няколко вида учебници и тетрадки. Крайно време образованието да е еднакво и с един учебник

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай