Следвайте ни

Министър Сачева с много важни новини за локдауна у нас

viber icon

Предвижда се стъпаловидно, внимателно управление на процесите на отваряне, за да задържим резултатите до момента и не се обсъжда затваряне до изборите.

Това съобщи социалният министър Деница Сачева пред NOVA. „Тази седмица предстои да обсъдим темата как ще продължим. Говорим да започне поетапно разхлабване на мерките. Възможно е да има стъпково разхлабване – на всеки две седмици да отпада по някоя мярка.

Има предложение да започне разхлабване на мерките първо в зимните курорти, защото сезонът приключва. От средата на месец февруари това може да стане и за ресторантите и заведенията на територията на големите градове.

За моловете също може би ще продължат рестрикциите. Трябва да задържим и затвърдим резултатите възможно най-дълго”, подчерта тя.

Сачева коментира и консултациите, които проведе президентът Румен Радев във връзка с предстоящите избори. „Процесите на консултациите бяха закъснели и организирани по странен за мен начин. Бяха поканени партии, които са в процес на заличаване, както и политически субекти, които дори не са партии. Преговорите преминаха по доста странен начин”, заяви тя. „Всички по-малки извънпарламентарни играчи настояваха за предсрочни избори, т.е. те са били готови за избори и на по-ранна дата”, каза още Сачевва. Затова, по думите й, нямало как да са ощетени от датата 4 април.

Социалният министър коментира и доставките на ваксината срещу коронавирус. Посочи, че властите са се опитали да бъдат максимално разумни и балансирани във всяко свое решение. „Добре известно е и че към момента има доста хора, които се притесняват от ваксинацията. Тези, които имат желание да бъдат имунизирани и са в етапите на ваксиналния план, получават своите дози”, категорична беше Сачева. Тя допълни, че в някои държави хората, получили първа доза от ваксината, няма да могат да си поставят втората навреме.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Требва да ода да ми леят куршум Уплаших съ

Требва да ода да ми леят куршум Уплаших съ

18.01.2021 | 13:09

Пуууу Па грозно бе Дъл да не го наема га остане безработно след 04 04 за бостанско плашило Жа ми пази реколтата от гаргите Мога и на колегите да им го давам ей така бадева

Отговори
0 1
Батко

Батко

18.01.2021 | 10:17

Махнете му снимката на това нещо. Плашите децата.

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай