Следвайте ни

Министър Сачева разкри защо ресторантите няма да са огнища на зараза

viber icon

„Заповедта на здравния министър гласи, че заведенията ще отворят на 1 март. Имаме известно намаление на броя на заразените днес, спрямо вчера. Данните ще продължават да бъдат динамични.  Тази тема е изключително трудна поради факта, че трябва да се намери верният баланс, но смятам, че ако ресторантите се отворят със съответните ограничения, няма да има проблем”. Това заяви в студиото на "Здравей България" социалният министър Деница Сачева.

По думите й пандемията е изсветлила част от бизнесите в сивия сектор.

„Факт е, че тези, които плащаха осигуровките си, получиа много по-големи компесанции. По мярката 60/40 има работодатели, които получават 300-400 000 лв. на месец, защото осигуряват служителите си на високи заплати”, поясни министърът на труда и социалната политика. 

По думите й специално в сектора на хотелиерството и ресторантьорството 1/3 от договорите излязоха на светло благодарение на мерките.

„Вчера имах среща с работодатели. Те твърдят, че много работници не желаят да бъдат осигурявани на пълния си доход, тъй като предпочитат да разполагат с повече пари. Те поставиха въпроса какво ще направи държавата, за да няма подобна възможност. По този начин работодателите имат касови наличности, които трудно биха оправдали пред НАП”, каза още Сачева. И допълни, че най-много работодатели са кандидатствали за помощ по мярката 60/40.

На въпрос може ли минималната заплата да стане 1230, а средната 2460 лв. до 2025 г., социалният министър заяви следното:

„Още не сме обявили нашата предизборна програма, но това са постижими числа”.

 

Целия разговор гледайте във видеото:

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Зоран

Зоран

24.02.2021 | 15:28

То е ясно чий думи повтарят всички министри. На оня т.улуп,дето културата и знанията му са под нулата. С такъв премиер няма как са просперираме. Жалка държавица,без бъдеще!

Отговори
1 1
Помощ....

Помощ....

24.02.2021 | 14:08

Тая прилича на риптил и подозирам марионетно поведение...някой й го набива тя само го изплюва... Това не е жива твар тва е поцот с ограничени мисли и действия..

Отговори
2 1
ПОКАЖИ

ПОКАЖИ

24.02.2021 | 10:56

Е ТАЯ Е ТОЛКОВА ПРОСТА И ТОЛКОВА НАГЛА ТИЯ ОЦЪКЛЕНИ ОЧИИИ ВИКАТ В РОДОПИТЕ ГОВОРЯТ ЗА ГОЛЯМА ЛЪЖКИНЯ...ДА СИ ОБЪРНЕШ ТИ ГЪ.ЗА И ДА ЗАЦЕЛУВАШ ЧУЖДИЯ ...КАКВО ИСКАШ ... КЪДЕ Е БЪЛГАРСКАТА МАЙКА ЮНАШКА?!?!?! ТО САМО МИЗЕРНИЧКИ...ЦВЕТА ДАРИТКОВА ТАЯ ПАЧА...ОНАЯ НА ВАЛЕРИ ГРОЗОТИЯТА .ФЪФЛЕЩА ЕЗИЦИ...АБЕ ТО ЕДНА НЯМА ЗА ПОКАЗ...

Отговори
8 1
ПУСНИ

ПУСНИ

24.02.2021 | 10:52

ПУСКАЙ КОМЕНТАРЧЕТО....

Отговори
2 1
ЧАКАМЕ ТЕ НА ГЮМЕ..

ЧАКАМЕ ТЕ НА ГЮМЕ..

24.02.2021 | 10:49

ЗАЩОТО Е МАЗНА ПАЧА....................... ЗАЩОТО Е ВЕТРО ПОКАЗАТЕЛ....ТАЗИ ТРЯБВА НАЙ ЩАТЕЛНО ДА БЪДЕ РАЗКОЛАЧЕНА...И ЛУСТРИРАНА ...ДА СИ ДОКАЖЕ ВСЯКА СТОТИНКА ОТ БИЗНЕСА И ИМОТИТЕ...... СЪЩО ДА Й СЕ ИЗКАРА ПСИХОАНАЛИТИЧЕСКИ ПАРТРЕТ..ТАЗИ ДИРЕКТНО С ВАЛЕРИ НА ПРИНУДИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ..... БОЛНИ ХОРА НЕ САМО ПО УЛИЦАТА АМИ И В УПРАВЛЕНИЕТО... СЕГА МИ ИДВА НА АКЪЛА ЗАЩО СА ТОЛКОВА БЛИЗКИ БОЙКО И ОНЯ ПРОФЕСРА БАЛТОВ ТОЙ МУ ПОПЪЛВА БАНКАТА С И.ДИОТИ В ИСТИНСКИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА... МОЖЕ ЛИ ТАЯ ДА Е МИНИСТЪР....??!!!!МОЖЕ АМА В ЛУДНИЦАТА ...

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?