Следвайте ни

Министър Сачева: Над 17 млн. лв. са изплатени по мярката "Запази ме"

viber icon

Трябва внимателно да наблюдаваме какво ще се случи - особено след като големите ученици тръгват днес отново на училище, и да приемем адекватните мерки. Това заяви социалният министър Деница Сачева пред БНТ.

Към момента имаме уговорка ресторантите да отворят на 1 март. Решенията за отваряне и затваряне не са политически решения, слушаме изцяло щаба и здравните експерти. Трябва да намерим баланс между това да даваме глътка въздух на отделните сектори и да управляваме пандемията, допълни Сачева.

Каквото и да направим, ние винаги ще бъдем обект на критика. Другите могат да си позволят да стоят отстрани и да критикуват, каза още социалната министърка.

Над 17 млн. лева са изплатени към момента по мярката "Запази ме". Забавяне по тази мярка имаше за около 2300 души, чиито данни бяха сгрешени. Много банкови сметки бяха сбъркани. На 42 000 души обаче беше платено навреме, поясни Сачева.

В момента безработицата малко се покачва - вече е 7% за месец януари. Дали ще бъде тенденция ще видим в края на февруари. Към момента целта ни е да поддържаме нивото на безработица до 7-7,5%, допълни министърката.

По думите й Цветан Цветанов в момента сплотява ГЕРБ, вместо да го разединява. Ако е имал данни за престъпления, е трябвало да ги сподели досега в прокуратурата, допълни Сачева и заяви, че всички в ГЕРБ са потресени от твърденията на Цветанов. 

По линия на Радев министърката каза, че президентът трябва да даде обяснения за разследването на ОЛАФ.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?