Следвайте ни

Министър Рашков: Полицейски шефове са в неплатен отпуск до септември! Кой им е разрешил?

viber icon

Началници в МВР са осигурявали купен вот на изборите, вместо да му противодействат

Елена Фичерова е  отличен юрист, не знаех, че е била кандидат за депутат от партията на Васил Божков. Тя обаче е заличена от листите месец преди вота, заяви вицепремиерът

И през следващите дни ще бъдат освободени от работа хора от МВР, които не са се справяли. Това съобщи по bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

"Няма място за паника сред служителите в МВР, а само при тези, които не са си вършили работата. Това е нормално", каза Рашков. На всички възлови места назначенията били правени от предишния кабинет, който бил бламиран от българския народ.

Ръководителите на службите са в неплатен отпуск до септември, те са финтирали служебното правителство с неплатения отпуск. Излезлите в отпуск са изключително много, заяви Рашков и попита кой  е разрешил  на шефовете на ДАНС да направят това? 

"Знаете ли колко много хора се разболяха след като встъпи в длъжност служебното правителство? Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излели в неплатен отпуск до септември? Кой е позволил такова нещо? Кой е разрешил, при положение, че са на пряко подчинение на министър-председателя? Не на този, а на предишния", запита Рашков. 

"Чистка няма. Но има смяна на кадри и те ще продължават", добави той.

Рашков посочи като пример Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, който също бил в неплатен отпуск в момента. 

Държавата е без ръководители на службите. Тези служби сами са се обезглавили, каза още той.

"Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази смяна не може да се реализира без смени на ръководители на ведомства. Ще има смяна на кадри, заради несправяне с работата и заради допуснати нарушения", каза Рашков.

Служебният министър на МВР посочи, че е закъснял с първото си уволнение, след като е заел поста. 

„Тези двама души, с които се напълниха медиите, са просто на пенсионна възраст и няма нищо по-естествено когато човек е предявил право на пенсия, да бъде изпратен с необходимото уважение. След уволнението на ръководителят на инспектората, дейността на този орган не е спирала нито за една секунда. Нека да не мислим, че има незаменими хора. Няма такива.  Както има начало, така има и край при кариерата на всеки един. Така че в това няма нищо не естествено. Така се изпратих и с главния секретар на МВР, като благодарих от името на министерството за неговата работа в системата“, коментира Рашков.

По повод на пенсионирания Бойко Славчев, който беше административен секретар, Рашков каза, че сега ще има повече време да бъде свидетел. Той е свидетел по делото за джиповете.

Делото не се движи, то стои с политическа цел, каза още служебният вътрешен министър. 

Още няма фаворит за главен секретар след освобождаването на Ивайло Иванов от поста в петък. 

Имало и сигнал, че МВР шефове са катастрофирали със служебна кола в извънработно време със семействата си. В момента се правело проверка. 

"Някой трябва да носи отговорност. Полицейски шефове са осигурявали купен вот на изборите, вместо да му противодействат. Последният сигнал за това е от събота за район, който е близо до София", заяви служебният вицепремиер и силов министър.

"Няма нищо странно в избора на Елена Фичерова за началник на кабинета ми. Нямам никакви бележки към нея, тя е дългогодишен служител на МВР и отличен юрист. Има професионални качества", заяви Рашков. Той не знаел, че е била кандидат за депутат от партията на Васил Божков, но се поинтересувал след публикации в интернет. Поясни, че е заличена от листите месец преди вота.

"Има искова молба в съда заради лъжи в тези публикации", каза Рашков. Той е виждал Васил Божков в почивната станция на Министерския съвет във Велинград преди 30 години, но нямал лични отношения.

Органите на КАТ трябва да осъществяват строг контрол, а не да тероризират шофьорите и да се крият в храстите, каза още Бойко Рашков. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (30)

Лили

Лили

17.05.2021 | 16:34

ааа къде Славчо, където обесняваше, че изборите ще ли да ни струват 19 милиона, а сега тяхното праителсвто оповести, че предсрочните парламентарни избори ще ни струват 57,1 млн. лева.!!!! Слави от ИТН лъже много повече от останалоите има няма с разлика от 38 милиона.

Отговори
2 7
БКП

БКП

17.05.2021 | 14:45

Не знае къде се намира другаря БКП

Отговори
2 2
Това

Това

17.05.2021 | 14:07

Джудже с бялата глава го помня, появяваше се по телевизиите още през 90-години на миналия век, та той не е ли в пенсионна възраст. И като казва че шефовете на мвр купували гласове, що първо не го докаже, а няма време, хунтата трябва да си осигури свои хора та на следващите избори да им се получи. То за всички е ясно кой е най големия купувач на гласове, дубаеца. Маноловата добре намазва от парите му. и с циганските гласове от столипеново едва се добра до 4-те%. Абе рошко, кой ти каза че народа суспендира герб, суспендирахте го вие превратаджиите и парите на мафията иначе народа показа ясно кой избира, партия герб. Сега ще направите луда покупка и фалшификации само и само да докарате до властта онзи шут славчо и да дадете власт на черепа.

Отговори
4 10
ДО ТОВА ,ОТ ОНОВА

ДО ТОВА ,ОТ ОНОВА

17.05.2021 | 14:31

Когато на някой е отрязана главата ,не му плачете за косата -английска поговоркаЗатова .Сега мискини КРАДЛИВИ , дето НАПРАВИХТЕ първата държава на МАФИЯТА в света не ми хленчете за Буда.Както си мерил,така ще ти отмерят.А на 11 юли ще бъдете довършени,колкото и платените МИСИРКИ да се напъват.

Отговори
7 3
jon bon

jon bon

17.05.2021 | 12:56

Този тъ панар само петни достойното име Бойко! Долу Рашковците и Чибурашковците!!!

Отговори
6 12
Коки

Коки

17.05.2021 | 11:56

Да, пълен хаус създадоха служебните министи с водещ президента. Сега разбрахете ли защо искаха предсрочни избори и за какво бяха протестите. В очакване сме да се върне и КТБ и Националната лотария в най скоро време и то предполагам на бял кон с узаконени средства и то благодарение на президента.

Отговори
6 14
Митко

Митко

17.05.2021 | 12:47

хаус, само неграмотни помаци гласувате за Герб.

Отговори
10 7
Коки

Коки

17.05.2021 | 15:04

а Вие турците за ДПС, БСП.

Отговори
2 9
Eвропа

Eвропа

17.05.2021 | 11:00

Достоен мъж.А водещите -яко подковани подлоги.

Отговори
9 13
bam

bam

17.05.2021 | 10:38

Е, сега разбрахте ли, че ГЕРБ Е МАФИЯ!!!! Корупция, лъжи и кражби в огромни размери!

Отговори
20 15
Маховик

Маховик

17.05.2021 | 10:54

Корупцията започна преди седмица и ще продължи 11.07.2021. Ще за глупост да махнеш, някой който дори не познаваш, махат защото вожда-президента е казал. Тоз разединител на нацията!

Отговори
13 18
Майна

Майна

17.05.2021 | 09:52

Органите на КАТ трябва да осъществяват строг контрол, а не да тероризират шофьорите и да се крият в храстите, каза още Бойко Рашков. ЕВАЛА ЗА ТЕЗИ ДУМИ Г-Н РАШКОВ ,ТЪ-ПИТЕ МИЛИЦИОНЕРЧЕТА ВМЕСТО ДА СЛУЖАТ НС НАРОДА СЕ КРИЯТ В ХРАСТИТЕ И МАЧКАТ И РЕКЕТИРАТ НАРОДА . САМО УВОЛНЕНИЕ ЗА ТЕЕ БО-КЛУЦИ. И КОЙ ИМ ПОЗВОЛИ ЧАК ДО СЕПТЕМВРИ ДА ИЗЛИЗАТ В ОТПУСК ? НОРМАЛНИЯ РАБОТНИК В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМА ПРАВО ДОРИ НА СВОИТЕ 20 ДНИ ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК А САМО ДО 10 .КАК ТАКА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ДАНС И СЛУЖБИТЕ ЩЕ ВЗИМАТ ОТПУСК ФО СЕПТЕМВРИ ? ВИКАЙТЕ ГИ НА СЛУЖБА И ГИ УВОЛНЯВАЙТЕ ДИСЦИПЛИНАРНО

Отговори
24 19
Сик

Сик

17.05.2021 | 09:43

Тия си мислят, че Тиквата ще се върне на бял кон през септември, милите.

Отговори
31 15
Маховик

Маховик

17.05.2021 | 10:56

Няма да позволим комунягите да се върнат, колкото о да Ви се иска!

Отговори
12 10
Сик

Сик

17.05.2021 | 12:00

Стъки, ти ли си бе ?

Отговори
4 5
Митко

Митко

17.05.2021 | 12:49

В Герб има повече комунисти отколкото всяка друга партия.

Отговори
8 5
До маховик ,от Карл Маркс

До маховик ,от Карл Маркс

17.05.2021 | 14:35

Ако говориш за гепирастките комунисти си прав.

Отговори
4 1
ФАРАОН

ФАРАОН

17.05.2021 | 09:27

А ОТНОСНО ОРГАНИТЕ НА КАТ, ПРЕДЛОЖИХ НА ДИРЕКТОРА В ПЕРНИК ДА МУ ИЗПРАТЯ МЕСТАТА ЗА ЛОВ, ТА ДА СЛОЖАТ ТАМ ЗНАЦИ, СПЕЦИФИЧНО ЗАБРАНЯВАЩИ СПИРАНЕТО НА СЛУЖЕБНО ОБОЗНАЧЕНИ КОЛИ. НО, ОСТАНА БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ :)

Отговори
20 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?