Следвайте ни

Министър Петков: Трябва да актуализираме бюджета, за да има пари за пенсии, бизнеса и медиците

viber icon

Ако искаме да имаме по-добър сценарий, в следващите две седмици трябва да се приеме актуализацията на бюджета. Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ служебният министър на икономиката Кирил Петков, призовавайки депутатите да гласуват актуализацията.

"Без това, независимо какви са политическите конфигурации, няма да имаме пари за бизнеса в следващите месеци. Няма да имаме актуализация на пенсиите и няма да имаме пари за лекарите, докато се водят всички тези битки. Моля ви, трябва да се актуализира този бюджет, парите бяха събрани от НАП, сега просто, за да могат да се харчат целево по най-правилния начин, този бюджет трябва да бъде приет", апелира Кирил Петков.

Запитан още колко време му е важно да остане на поста, Петков заяви:  "Не ни е много важно дали ще имаме още една седмица, важно ни е, че всеки ден напредваме с нещо, което сме си поставили като цел. Преди 3 месеца заварих министерство, в което има много странни и несвойствени неща. Затова предложихме визия как би трябвало да изглежда това министерство и какво трябва да върши", допълни той.

Според него управлението на държавата не е кой знае каква философия и за кратък период съдбата на България може да бъде променена.

Кирил Петков уточни, че при назначаването на служебното правителство с президента Румен Радев са имали обща визия.

"Не съм получил нито едно обаждане, което да ми казва направи това или онова. Да се каже, че оставам в политиката, е теоретична сценка. Чувствам се удовлетворен за нещата, които постигнахме."

Министърът на икономиката съобщи още, че за 9 месеца има отпуснати кредити за 200 милиона със среден размер на заема 400 хиляди. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Валл

Валл

07.08.2021 | 14:56

Най наакания министър е тоя,заедно с другия измамник на финансите...

Отговори
3 0
ХРИСТО БОТЕВ

ХРИСТО БОТЕВ

07.08.2021 | 12:54

ЯВНО И СЕГА У НАС СВЕСТНИТЕ МИСЛЯТ ЗА ЛУДИ. ПО СЕ КОТИРАТ НАГЛИ И ПРОСТИ СЕЛЯНДУРИ , РАЗПЛУЛИ СЕ С "ХАНЦУНГА" НА ДИВАНЧЕТО.

Отговори
1 2
Наглец

Наглец

07.08.2021 | 10:01

Къде на кои фирми са отпуснати те кредити от ББР, да цитира поне една малка фирма с кредит за 400хил.лв. Или става въпрос за наши фирми, защото малко дружество трудно ще вземе 400хил.лв. кредит. Искат да актуализират бюджета за да може Радев да харчи за предизборната си кампания, да обещава пенсии и др. подобни. Даже същия се е заканил на парламента, в негов стил, че ако бързо не актуализират бюджета те ще са виновни, да си измие ръцете. А в същото време тези силно "способни* министри още не са внесли плана за подпомагане от ЕС, другите страни вече получават вторите трсншове. Тези не кадърни и изтърваха всички цени изтърваха епидемията, емигрантите и всичко и мислят само за мъст, постове на близки и роднини и разни схеми за да свалят Гешев и да може Радев необезпокоявано да спечели. Този е най голямото зло за българския народ което някога го е сполетявало.

Отговори
4 2
Фен

Фен

07.08.2021 | 07:01

Само като го сравним с одухотворените Дончев и Рашидов, стига...:)

Отговори
1 4
ники

ники

07.08.2021 | 06:18

Увеличение на бюджета, за да крадете.Самохвалковци, чакаме по-свестни министри, видя се какво можете.

Отговори
6 2
Тиква

Тиква

07.08.2021 | 09:01

Вашта Тиква днеска е в Лъки при помаците - бегай да го викаш да ви спасява.

Отговори
1 5
007

007

06.08.2021 | 23:34

Българският Джон Триволта......

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?