Следвайте ни

Министър Петков: Ще има смяна сред управителите на ББР

viber icon

"Не разбирам защо язовирите са към Министерството на икономиката. Интересни са икономическите проекти за растеж. Има надиграване със съществуващия надзор на Българската банка за развитие (ББР). В момента има страшно бавене и недаване на информация. Вярвам, че в следващите две седмици ще влезем с много професионален надзор, ще има смяна и сред управителите". Това обобщи пред БНР служебният министър на икономиката Кирил Петков. 

По темата за Плана за възстановяване и устойчивост той коментира, че ще се помисли още по-широко за най-добрите и най-евтините начини България да има електричество. 

"Има радикална смяна на идеята. Възможност за зелена енергия по умен начин... Индустриални зони и грантови схеми за бизнеса са двата фиша за Министерството на икономиката в този план. Привличайки Европейската инвестиционна банка като партньор в тези фишове, гарантирам, че който и да е след мен, няма еднолично или чисто административно Министерството на икономиката да решава кой печели парите. Не е важното държавните пари да се дадат на някого, а тези пари да стимулират частни инвестиции. Държавните пари да бъдат стимул, но не крайното финансиране. Навсякъде по света се прави така", допълни Петков.

Той поясни, че са важни две неща - "къде отиват парите - да е максимално ефективно, и структурата да бъде такава, че парите да не се крадат". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

OldTen

OldTen

21.06.2021 | 15:03

Поредният палячо, който говори приказки от агенция ЕЖК,ама шараните кълват.

Отговори
1 0
Павел

Павел

21.06.2021 | 08:44

Този министър назначил половината си рода по ръководни постове, докога ще се мълчи за тези неща. Докога, ще се търпи това безочие и безотговорност.

Отговори
3 2
ддд

ддд

21.06.2021 | 07:40

пак се загледахте в чистачките / демек управляващи по места от къде се спуска заповедта/??

Отговори
1 0
Живко

Живко

20.06.2021 | 23:08

Защо няма осъдени чиновници, който са разписвали тези милиони, защо само се бълват лъжи по медиите. Крайно време да види осъдени чиновници.

Отговори
12 2
Чистка

Чистка

21.06.2021 | 01:49

Защото олигарсите манипулират народа, който го мързи да мисли. И Гешев, все още се крепи във властта.

Отговори
8 3
До Живко

До Живко

21.06.2021 | 07:17

Защото нямаше ЛУСТРАЦИЯ, Живко! Една хубава, живителна ЛУСТРАЦИЯ - всички "бизнесмени" назначени от ДС и Партията за такива за една нощ ----> АУТ!

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?