Следвайте ни

Министър Петков с шокиращи разкрития за 400 язовира ВИДЕО СНИМКИ

viber icon

Шокиращи данни за ремонта и строежа на 400 язовира в България, за които старата власт е заделила 631 млн. в Държавната консолидационна компания, разкри икономическият министър Кирил Петков. Още преди седмица той обяви, че започва проверка на язовирите, пише standartnews.com.

Той поискал справка за ремонтираните съоръжения. Представили му списък с 10 напълно завършени. Отишъл да види първия в листата, ремонтиран за 2,3 милиона лева.

Оказа се язовирче в нищото край Ловеч, около него няма населени места. На всичко отгоре язовирът е напълно празен, съобщи Петков и показа снимки на напуканата земя, по която тече вадичка, свършваща в локва. В центъра на локвата има примитивно съоръжение за измерване на нивото.

Странно съоръжение с бутилка от безалкохолно допълва „уредите” за измерване на водата в язовира, стана ясно от кадрите с проверката на министъра.

Министърът съобщи цените на бетона и превоза му до обекта, които са платени по време на ремонта. И ги сравни с оферта взета преди ден от същия бетонен център. Платеният ремонт е на няколко пъти по-високи цени за бетон и превоз.

Според министъра в ДКК се повтаря същата схема на финасиране като при "Автомагистрали. От ДКК  парите се насочват  към държавната фирма "Монтажи", която без обществени поръчки сключва 266 договора само с 6 фирми.

ДКК, която е под шапката на Министерството на икономиката през 2018 г. получава 500 млн. лв за ремонта на язовирите. По късно към тези пари се добавят още 130 млн. от Българската банка за развитие, каза министърът. И допълни, че дава всичко на прокуратурата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Министъра не е слаба ракия!

Министъра не е слаба ракия!

13.06.2021 | 01:19

Башибозука на Тиквата е крал и със задника си! Всички министри това гледат - кражби навсякъде! И нека не се заблуждаваме, че Л. Кьовеши или ЕС ще помагат! Сами трябва да изпратим тези идиоти по затворите!

Отговори
1 0
Сбогом ГЕПИРУГИ.Затворите ви чакат

Сбогом ГЕПИРУГИ.Затворите ви чакат

12.06.2021 | 20:11

Видими резултати.Да спрем хаоса.АМИ КОЙ ГО СЪЗДАДЕ ТОЗИ ХАОС 12 ГОДИНИ БРЕ ШАПШАЛИ.?

Отговори
2 0
куртев

куртев

12.06.2021 | 19:07

където и да бръкнеш далавери ражби и злоутреби с една дума видими резултати. а този министър е надеждацче нццевсичко е загубено много умени интелигентен българин

Отговори
1 0
Всичко си има автор на разсипията

Всичко си има автор на разсипията

12.06.2021 | 16:58

Да не забравяме, че имаше една Свинетка Павлова, със скъпите чантички. Та Свинетка даде ноу-хау в Перник как се източват пари /и язовир/. Тя даде тон за песен! Това, че за заслуги я пратиха в Брюксел не я оневинява!

Отговори
6 0
Нали

Нали

12.06.2021 | 15:55

Алоуууу Марица, президентският съветник и шеф на митниците си менкат пачки в пликиве а вие ни занимавате с локви!

Отговори
2 6
Нали

Нали

12.06.2021 | 15:53

Тя оная министърка отиде да испектира магистрала Хемус и се изказа от паркинга, кой го знае тоя шльоко от коя локва дрънка глупости а реално ремонтираният язовир е на 200 километра от там!

Отговори
2 5
пари,пари....

пари,пари....

12.06.2021 | 13:32

При социализма ако те хванат , че крадеш , трудно ще се измъкнеш ! Тук не те хващат , защото даваш по веригата и те си затварят очите !

Отговори
8 5
Нали  затова

Нали затова

12.06.2021 | 15:43

И пркурор Кьовеши дойде да я разгледа тази верига на место. От какъв материал е направена , къде и е слабото място и слд като ги откри да притаим дъх и да очкваме някакъв заглушителен удар. То ще се чуе.

Отговори
3 0
Този  министър  е  слаба  ракия

Този министър е слаба ракия

12.06.2021 | 11:14

Нека се разходи из България и разгледа ,ама с лупа и уж направените скъпи ама много скъпи пречиствателни станции,водопроводи, помпени станции. Ще се уплаши. Както се уплаши и бай Тошо когито му представиха отчет за изкопни работи които бяха колкото Стара планина да се премести на 10 сантиметра. Хората имат опит от социализъма. Какво си играеш.

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?