Следвайте ни

Министър Петков подгони нов държавен гигант

viber icon

Започват проверки и в Българската агенция за експортно застраховане. Това каза министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Току- що насочихме вниманието си натам. Вече по готов модел на Българската банка за развитие. Наехме нов одитен комитет в Агенцията за експортното застраховане, защото има  две неща, които до този момент не ми харесват", казва Кирил Петков.

"Едното е, че има експозиции, които са били по-големи - от рода на 20 - 30 млн. Другото е, че е имало гаранция на "difault risk" или на риска от фалит върху финансов инструмент. С други думи, тази агенция е застраховала риска да не си върнете заема, но това не е целта ѝ.

Тя трябва да застрахова български малки компании, които искат да изнасят, а не да застрахова големи български компании, които искат да вземат кредити. Много различна философия и сега влизаме там и правим същата тази реформа, като в ББР. Ще сложим 5 млн. лимит на кредита“, коментира служебният икономически министър.

По повод предположенията, че министър Петков ще бъде поканен за участие и в следващото правителство, той отговори така: 

"До този момент не съм говорил по никакъв начин, с никого, за нищо следващо, защото толкова много работа имаме в сегашното правителство, а и всеки ден ми е толкова важен, че да влизам в някакви такива теми в момента за мен е нецелесъобразно използване на времето. Аз съм човек от бизнеса, предприемач съм.

Радвам се, че мога да използвам този си подход в момента в това, което правя в правителството и това ми е фокусът“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Черноризец

Черноризец

30.06.2021 | 17:57

Бойко Борисов е внук на княз Борис I и трябва да бъде пожизнен вожд на шайените ,макар и да е неук и не остър!Кралското потекло му личи отвсякъде,а неговите апапи са боляри и велможи,като един Спартак дори и Николов(виж Колю Фичев)!

Отговори
0 0
Браво

Браво

26.06.2021 | 12:42

Дано някой го забележи,такива ни трябват ...браво

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?