Следвайте ни

Министър Минеков: Платили сме 700 000 лв. за изложба на български културни ценности в Лувъра

viber icon

Служебният министър на културата Велислав Минеков съобщи на брифинг за нецелесъобразно по думите му изразходване на средства за първата българска изложба в Лувъра през 2015 година, предаде БТА.

„През 1974 г. във Вашингтон за първи път са показани нашите съкровища. Това е първият опит да покажем нашата история и минало, което води до невероятен успех, но успехът има своето финансово изражение“, обясни Минеков.

Изложбата през 1974 г. носи на България близо пет милиона долара в онези години. 

"След този успех започва показване на нашите съкровища по целия свят - навсякъде, където е възможно, няколко пъти във Великобритания, в Германия, Италия, Токио. И всеки път това е носило огромни приходи", добави Минеков.

"За първи път ние плащаме, за да представим нашето културно наследство - такова нещо никога не се е случвало", заяви министърът.

"България плаща на Лувъра близо 700 хиляди лева, за да бъдат поставени експонатите в един нещастен коридор, обяви Минеков.


По думите му, за да бъде събитието отразено подобаващо, са поети към български журналисти, които да опишат случая като величав и съществен - без да бъдат запознати, че държавата е платила за "това наше щастие".

"Разходите, които съм установил до момента, са близо 20 хиляди лева. За съжаление, едни журналисти са били по-любими от други, което се вижда от цената на техните пътни дневни. Едни са настроени за 2000 лева, а други - само за 246", каза още министърът.

"Няма да разреша подобно излагане на нашите културни ценности по този начин, тъй като това е наистина щета. Може би е добре да има някакъв музеен обмен", коментира още Минеков.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

бабаяга

бабаяга

30.06.2021 | 04:03

Предимно ментета! Като панагюрското е най-гнусния фалшификат правен от службите на която и да е държава. Такива конски комплекси...

Отговори
0 0
Георги

Георги

29.06.2021 | 18:58

Покажете документи, нека видят всички, че това което говорите не са предизборни лъжи. Ще се види и кой чиновник е подписал документа. Все още немога да си обесня, защо чиновниците не носят отговорност за подписаните документи. Ще кажете, че някой им наредил, но тогава нека видим и заповедта. Крайно време е държавните служители да бъдат подвеждани под съдебна отговорност, стига само с това подхвърляне на лъжи преди избори, едните идват обвиняват предходните и там до безкрай, а резултат няма, осъдени няма и до кога така. Само лъжете българското население докато минат изборите и след това дим да Ви няма.

Отговори
4 0
Хана

Хана

29.06.2021 | 22:10

Сз му вярвам .Евала за изказаната истина !

Отговори
0 0
OldTen

OldTen

29.06.2021 | 18:53

Пълен глупак!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?