Следвайте ни

Министър Минеков: Любимци на властта са спали за по 10 000 лева в Париж

viber icon

За промени в Закона за радио и телевизия настоя министърът на културата проф. Велислав Минеков. Той коментира конфликта си с директора на БНТ Емил Кошлуков.

„Очаквам отговор от СЕМ за нарушеното ми право на отговор в националната телевизия. А и какво да очаквам след последните им две писма“, каза министър Минеков.

„Бюджетът е в тежко състояние. Няма пари, а непрекъснато има хора, които идват за финансиране на фестивали, концерти“, каза проф. Минеков.

„В същото време културните ни институти в чужбина работят, за да взимат заплати. Над 90 процента от бюджетите им отиват за заплати, режийни и самолети, за да се канят любими артисти. 

За в бъдеще ще искам бюджетът максимум 60 процента да отиват за такива нужди“, каза министър Минеков.

Той се заяде, че медии с неясна собственост са получавали грантове по европрограми.

По-рано Минеков даде друг пример с любимци на властта. Някои журналисти са водени на откриване на българската изложба в Лувъра с нощувки за 10 000 лева, а други за 240 лева.

 Той сподели, че все още няма отговор от прокуратурата за подадените сигнали за ремонта на Ларгото в София и на Яйлата над Каварна. Новият сигнал е за ремонта на НГДЕК, която беше преместена в кв. Модерно предградие. „Родителите го наричат Мизерно предградие“, пошегува се Минеков.

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Колошка

Колошка

18.07.2021 | 10:06

Стар комуняга

Отговори
2 2
Времена и  нрави

Времена и нрави

03.07.2021 | 08:03

Велислав Минеков говори за любимците на властта, а забравя,че е син на Величко Минеков, любимеца на Тодор Живков.

Отговори
9 3
Гоги

Гоги

29.06.2021 | 17:15

Минеков, Минеков. Отговори на въпроса, #КОЙ финансира протестите?

Отговори
11 3
Климо

Климо

29.06.2021 | 14:57

Бая журналистка с екстри трябва да е била да я удостоят с нощувка за 10 бона. Имаше един много си падаше по салтанати избиваше си комплексите с трошене на народна пара

Отговори
18 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?