Следвайте ни

Министър Минеков: Бюджетът за култура е "изяден", ситуацията е ужасяваща

viber icon

Бюджетът на Министерството на културата е „изяден“. Това коментира служебният министър на културата проф. Велислав Минеков пред bTV. Той допълни, че задълженията на ведомството са огромни и се равняват на затваряне на всички опери и театри след юли месец.

"Ситуацията в Министерството на културата е ужасяваща, проблемите датират от 15 години назад. Вече започнах работа по решаването на част от тях. Водят се разговори с една тежко пострадала културна общност в България. Тези разговори явно не са били възможни през изминалите години, били са потиснати и така проблемите излизат един след друг, това са бомби, взривове“, подчерта Минеков.

Той каза още, че са започнати законодателни инициативи за промяна на нормативните уредби, ощетяващи културния сектор у нас. "Ние ще представим предложенията си, за да се случи това, за което сме мечтали – за да има тази култура просперитетът, който заслужаваме, за да прекъснем унищожението и корупцията“, категоричен е Минеков.

Слуебният културен министър не даде оценка на своя предшественик Боил Банов, но посочи, че е получил редица сигнали за корупция в министерството.

„Корупцията в МК не е толкова щета в сравнение с щетите, които нанася наоколо. Щетите са върху тези, които създават култура, паметниците на културата. Имам много факти, пък и това са неща, които съм наблюдавал“, каза Минеков.

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Колевски

Колевски

22.05.2021 | 14:15

Необходима е Бяла книга, в която обективно да се посочат данни за състоянието - по министерства, агенции, области, общини и т.н. И Бялата книга да бъде официално и публични обявена от Служебното правителство.

Отговори
3 3
И  как  няма  да  е  изяден?

И как няма да е изяден?

22.05.2021 | 14:02

Като най гладните бяха в това министерство. И Иван Тотев не можа да ги нахрани.

Отговори
2 2
Путин

Путин

22.05.2021 | 12:27

Бюджета се изразходва по тримесечия , не може да се изхарчи цялата година изведнъж! Стига лъжи и оправдания !

Отговори
8 2
Ха ха

Ха ха

22.05.2021 | 12:12

Велислав МинеТов сигурно е очаквал да намери касата пълна с пари и да граби,граби..................

Отговори
12 4
Ред в  МК...

Ред в МК...

22.05.2021 | 12:11

Списъка списъка...Минеков абсолютно фалшиво и лъжливо ниво на бедност...за нашите певачи!!! Който иска помощ да попълва имотна декларация и тогава рев...и помощ като социално слаби...не за сметка на целокупния български народ..чрез бюджета на МК... Няма такова нещо -всички да получават...награди??? Награда може да получи Лили Иванона,но не всички са като нея....тя е явление...

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?