Следвайте ни

Министър Костадин Ангелов: Денят, в който надеждата е в нашите ръце

viber icon

"Денят, който надеждата е в нашите ръце". Тези думи написа в своя официален профил в социалната мрежа Facebook министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов като по този начин коментира началото на масовата ваксинация срещу COVID-19 у нас.

Вчера беше първият ден, в който всички, желаещи да се ваксинират, имаха свободен достъп до ваксинационни пунктове и кабинети в цялата страна. Министърът лично "инспектира" процеса по ваксинирането в пунктовете във ВМА, Пирогов и Столична регионална здравна инспекция по време на т. нар. „зелени коридори“ без предварително записване. Само за вчерашния ден в пунктовете 1 доза от ваксината на Astra Zeneka получиха близо 8100 души.


 
По време на среща с представители на организациите “Родители за безопасно образование” и “Учители за безопасно образование” преди дни, изразили тревогата си от трета вълна̀ на пандемията пред министъра, Ангелов им припомни думите си от края на миналата година.  
"2021-ва ще бъде годината на надеждата. Днес надеждата е ваксината. Тя е в нашите ръце. Ваксината ще ни върне спокойствието и свободата, които вирусът ни отне. Трябва да сме обединени, за да се справим“.


 
„Зелените коридори“ за ваксиниране срещу COVID-19 продължават и през днешния ден, от понеделник ваксини започват да поставят и личните лекари, като предстои да се реши  дали работното време на пунктовете за ваксинация да бъде удължено и след 17ч. през делничните дни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

употребена

употребена

21.02.2021 | 11:17

Е думата надежда а не сигуност. Няма по несигурни от научните работници по медицина. Да си помислим само. Докторите живеят с надеждата организма на пациента да се справи.Не знам дали има човек лекуван от интернисти да не е оставал с трайна травма след лечение.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай