Следвайте ни

Министър Комитова: Това скеле не може да бъде Национална детска болница

viber icon

Скелето на територията на Александровска болница не може да бъде реновирано и превърнато в Национална детска болница. В това беше категоричен регионалният министър Виолета Комитова.

„През 2019 година са одобрени 100 милиона за реконструкция на това скеле в Национална детска болница. 9 милиона са дадени“, обясни тя.

„Но! Сградата е предвидена за събаряне още през 2011 година по ПУП, което е закон.

През 2004 година има становище, че сградата не може да се ползва. Тя трябва да бъде бутната и направен нов строеж до 20 метра. 

Сградата не може да бъде ремонтирана, защото не съществува в правния мир. Обществената поръчка трябва да отпадне“, сподели Комитова.

„Може да издам виза за нов строеж. Здравният министър трябва да преценява дали на това място, дали на друго ще се строи“, каза министърът по повод готвен протест днес следобед. 

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Живко

Живко

30.06.2021 | 15:13

Някой да обясни на тъпата Комитова разликата между скеле (тръбна конструкция около сграда в ремонт) и скелеТ на недостроена сграда...

Отговори
2 1
Само питам

Само питам

30.06.2021 | 15:57

Живко,ти ли искаш да ограмотиш арх.Комитова.Какво не разбра от изявлението и,че още 2004г. е трябвало да се бутне или че някой КОЙ е прибрал 9 милиона и не е свършил два грама работа.Когато чешеш клавиатурата густо ли ти става.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?