2374
Следвайте ни

Министър Комитова разкри подробности как е правена магистралата при Чирпан

viber icon

Ремонтът на магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора е изпълнен качествено, но държавата няма как да плати в момента на строителите. Това заяви в интервю за БНТ тази сутрин  служебният министър по регионално развитие Виолета Комитова. 

Причината е, че средствата не са заложени в бюджета за тази година и трябва да има Народно събрание, за да бъдат гласувани. Стойността на ремонта е 200 млн. лева. Отсечката от АМ „Тракия“ е била планирана като текущ ремонт и за нея нито е изготвен проект, нито е издадено строително разрешение. Съответно, ако възникне дефект, няма как да се търси отговорност  от изпълнителя, разкри министърката. 

Комитова напомни, че почти всичките 1,5 млрд . лева от бюджета    са минавали „под прикритие“ като текущи ремонти – порочна и дълбоко некоректна практика на предишното правителство. 

„Заварихме цяла България разкопана , с  раздадените милиард и половина в аванс и с нула пари в бюджета. В момента ние сме на минус 1 млрд. лева“, призна Виолета Комитова. 

Министърът обаче категорично отрече, че пътното строителство е спряно, и увери, че за зимното почистване са осигурени 100 млн. лева. „Но се оказа, че и за миналата зима на фирмите не е платено“, упрекна предишната власт Комитова, като уточни, че служебният кабинет беше  назначен през пролетта. 

В МРРБ се обсъжда вариант как да се удвоят тол таксите за републиканската пътна мрежа. Според Виолета Комитова автобусите, например, плащат почти символични цени.

 

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

korleone

korleone

19.10.2021 | 15:43

Ако е по млада ,какво...ще плати ли ???

Отговори
0 1
Зелник

Зелник

19.10.2021 | 09:52

А къде са тези 1.5 милиарда лева заложени в бюджета? Вие и предишния парламент ги спряхте от разпределение чрез кражбата на годината наречена за по-удобно "актуализация на бюджета". Парите ги имаше и все още ги има, но нито строителните фирми, нито работниците(които пък са най-пострадали от ситуацията) могат да си вземат изработеното. Наистина вие сте на власт само от 6 месеца, но натворихте толкова пакости в държавата(в това число всички служебни министри и министерства начело със здравното), че сега още 20 години не можем да се възстановим от вашето "управление".

Отговори
13 11
Тиква

Тиква

19.10.2021 | 10:03

Ама ти сериозно ли ?

Отговори
4 8
Лъжкиня

Лъжкиня

19.10.2021 | 09:46

Лъже като дърта цига.. ка, пенсия която вместо да си седи в къщи се е намърдал на министерска заплата.

Отговори
10 13
тиква

тиква

19.10.2021 | 13:32

Ти си ТИКВА

Отговори
2 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?