Следвайте ни

Министър, кмет и оркестър посрещнаха първите туристи в Бургас

Димитър Николов иска да отпадне карантината за руснаци

viber icon

Радост невиждана! Първите 180 чуждестранни туристи в Бургаско бяха посрещнати като държавни глави. На летището в Сарафово ги чакаха министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът Димитър Николов.

180-те нидерландци, получиха рози и подаръци, а фолклорен състав им спретна представление. Ехееее, турист да си в Бургаско!

Гостите ще бъдат настанени в Слънчев бряг и Несебър. Някои от тях идват за първи път, като заявиха, че са спокойни, тъй като България е сигурна от коронавирус дестинация.

"Следващите полети са утре. Четири са от Германия, непосредствено след това започват от Чехия, Словакия, Словения и мисля че вече влизаме в нормален режим на пристигане. Преди малко получихме подкрепа от Министерството на туризма. В понеделник ще внеса до Външното министерство писмо от Бургас за това, че повече от 30 процента от туристите в нашия регион са извън Европейския съюз, да отпаднат ограниченията за 14-дневна карантина за руски туристи и тези, които са извън Европейския съюз. Така ще може да поемаме полетите от държавите от бившия соцлагер, които не попадат в списъка на страните членки в Европейския съюз. Копие от писмото ще бъде изпратено и до Министерството на здравеопазването. Друг вариант е да получим компенсиране, заради невъзможността да приемаме такива туристи", заяви кметът Николов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Спас безделника

Спас безделника

26.06.2020 | 15:40

Тази Ангелакова не е с всичкия си. Радой Ралин на времето бе писал: "Отначало аху - иху, а после - тихо!" А бе Ангелакова, на какво се радваш? На нова порция вируси ли? Изчакай заразените да скапят курортите на конкурентите и тогава приемай летовници! Аман от алчност и лакомия! Народът още преди столетия е казал: "Лакомо .упе хемороиди пука!" Тъпа търки!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?