2374
Следвайте ни

Министър Караджов ще проверява случая с БГ ТОЛ-служителят от "Дунав мост"

viber icon

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е разпоредил цялостна проверка по случая, в който служител на БГТОЛ се държи грубо с преминаващ границата при „Дунав мост“, предаде БНР. Видеото беше публикувано в социалните мрежи и предизвика вълна от възмущение.
   
На служителя на БГТОЛ, който се вижда на кадрите на видеото, са поискани обяснения, обясни Караджов:


"В понеделник изтича законовият срок, в който той трябва да ги предаде. Мисля, че решението за този тип поведение ще бъде категорично, след като получим тези обяснения  - посочи регионалният министър и допълни, че е поискал да се направи справка за събираните ТОЛ-такси на пункта.

"Повече ме притесняват други моменти в този сигнал. На първо място, защо, според сведенията на заявителя, е имало искане за кешово плащане. И най вече дали тези кешови плащания отиват в бюджета или в джоба. Това е описано в моята заповед като специален момент за обследване - Има ли корупция? На трето място ме интересува дали броят на влезлите товарни автомобили съответства на броя на платените ТОЛ-ове. Защото това е може би, най-обезпокоителната страна на този сигнал. Ако, не дай, Боже, се окаже, че има драстично разминаване между влезлите автомобили, примерно в посока Турция, през Русе за Румъния, както и в обратна посока - през русенското КПП и събраните ТОЛ-такси, това вече ще бъде много лош сигнал за АПИ, ще има много сериозни мерки от моя страна".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?