46
Следвайте ни

Министър Кацаров: Властта се отказва от своя привилегия в името на болните деца

viber icon

Това, което трябва да видят всички е, че властта се отказва от своята привилегия, да има правителствена болница, а отваря вратите на болните деца", каза здравният министър Стойчо Кацаров пред БНТ.

Той допълни, че ще се построи изцяло нов корпус на терена, който се намира в сърцевината на Южния парк, за да имаме една истинска Национална детска болница.

Здравният министър Стойчо Кацаров коментира и проверката на КПКОНПИ в министерството на здравеопазването относно процедурата за закупуване на бързи антигенни тестове на ученици.

„Проведохме няколко процедури за закупуване на бързи антигенни тестове. Те се случиха по прозрачен начин. Даже поканихме медиите да присъстват на отварянето на офертите. Документите, свързани с процедурите, са публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването, протоколите на заседанията, класирането и самите договори, които са сключени с фирмите“, каза той.

Кацаров обясни, че Министерският съвет е предоставил на здравното министерство пари за закупуване на 1,5 млн. бързи теста за учениците, а благодарение на постигнатите изключителни ниски цени по време на процедурите, са закупени три пъти повече тестове – 4,7 милиона.

"Радвам се, че комисията на Сотир Цацаров ще провери търга, защото по този начин ще спомогне за изчистването на името ми от клеветническите твърдения, заяви Кацаров.

Допълни, че с голямо удоволствие ще даде обяснение пред КПКОНПИ, за да изясни колко честно и коректно е постъпила здравната администрация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

лош мениджмънт

лош мениджмънт

10.12.2021 | 07:24

Некадърно управление на пандемията! Не спазванене на собствените си протоколи за мерките и ограниченията.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?