Следвайте ни

Министър Кацаров: Стъпка дели България от "зелената зона" на COVID-19

viber icon

Стъпка дели България от това да влезе в "зелената зона" на картата на COVID-19. Това заяви на брифинг служебният здравен министър Стойчо Кацаров след среща с представители на НЗОК и Българския лекарски съюз. 

Относно отпадането на носенето на маски срещу коронавирус министър Кацаров посочи, че ако има такава заповед, тя ще премахне задължението за поставяне на предпазните средства.

„Ако човек желае, може да продължи да си носи маската. България е на прага да влезе в зелената зона. Това е много по-важно от туризма и ресторантьорския бизнес. На ръба сме да влезем в „зелената зона“, което според мен ще е най-голямата реклама“, подчерта Кацаров.

Служебният министър заяви, че по повод ваксините  е отворен за всякакви предложения.
„Волята ни за промени не свършва с края на мандата на служебното правителство. Състоянието на здравната система не е добро. Налага се такава промяна, няма какво да се чака. Нещата, които могат да бъдат направени, няма причина да чакат избори. Като граждани се нуждаем от неизбежната промяна“, подчерта той.

Във връзка с изграждането на детска болница, проф. Кацаров уточни, че е имало среща с много хора, които имат участие. „Има писма от група хора, които желаят да бъде завършен проекта, и писма от хора, които не желаят да бъде завършен. Доколкото знам, в момента има отправено запитване до МРРБ дали по този начин, по който е планиран миналата година, проектът може да се изпълни. Разполагам с достатъчно документи. Искам да изчакам и становището на МРРБ преди да вземем решение с колегите ми как ще се продължи. Това е една от големите язви. Сами сте свидетели на огромния обществен интерес и натиск", коментира проф. Стойчо Кацаров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Христов

Христов

14.06.2021 | 15:23

Това каза човека, който направи болниците " търговски" дружества. Вероятно ще ликвидира някои общински болници. Ще увеличи работата на "частниците" лекари! Къде Българийо с този вечен самотен бегач и частник отвсякъде?!

Отговори
8 1
Лекар

Лекар

14.06.2021 | 15:25

Как накъде?! В тръстиката! На майн.... си. Дреме му.

Отговори
6 1
Кацаров е...........................

Кацаров е...........................

14.06.2021 | 14:21

Дори не знам как да нарека този гьон-сурат?!! България щяла да влиза в зелена зона! А ЗАЩО ОПЛЮ ЛЕКАРИТЕ, КОИТО ДЕНОНЩНО РАБОТЕХА, ЗА ДА СТАНЕ ТОВА ВЪЗМОЖНО? Нали нямаше вирус, бе льо..хман? Нали беше против ваксините?? Щане се гушнете с Мангъра и да ни освободите от лицемерното си и нагло присъствие?

Отговори
11 1
Боцко

Боцко

14.06.2021 | 14:16

С такъв п.утьо като теб,ще пламнем отново. И без това Ганьо хукна по екскурзии. Есента ще се чудим от къде ни е дошло,ама ти ще си се скатал.Уникална п ростотия!

Отговори
11 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?