Следвайте ни

Министър Кацаров нареди проверка за причините на смъртността в пандемията

viber icon

В срок от 30 дни Националният център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА) трябва да извърши анализ на дейностите, свързани със здравното обслужване на населението в периода от 1 март 2020 г. до 31 май 2021 г., в контекста на епидемията, причинена от SARS-CoV-2.  НЦОЗА следва да определи преките и косвени причини за големия брой починали хора, както и да оцени въздействието на разпространението на  COVID-19 върху регистрираната смъртност. Това нарежда министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със своя заповед, издадена днес, 28 май.

В изпълнение на заповедта Националният център ще анализира общия брой смъртни случаи и разпределението им по възрастови групи и по седмици за посочения период; общия брой смъртни случаи по причина COVID - 19 и разпределението им по възрастови групи и по седмици. НЦОЗА трябва да посочи съответните показатели за смъртност на 100 хил. души население по възрастови групи, по седмици и по области.

На Националния център се възлага още да анализира дейността на центровете за спешната медицинска помощ, на първичната извънболнична помощ, на специализираната извънболнична помощ, на лабораториите, на болничната медицинска помощ.

Със заповедта здравният министър възлага на НЦОЗА да представи хронологично и да анализира действията на правителството и на Националния оперативен щаб по време на епидемията от гледна точка на опазване на здравето на гражданите, както и да представи анализ за посочения период на конкретните действия, свързани с COVID - 19 на министрите на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, дм. и Кирил Ананиев, регионалните здравни инспекции, Националния център по заразни и паразитни болести, Националната здравноосигурителна каса и други органи и организации, имащи отношение и участие в противодействието на епидемията.

НЦОЗА ще проследи и оцени ефекта от прилагането на отделните противоепидемични мерки, осигуряването на ваксини и организацията на ваксинационния процес.

Със заповедта на здравния министър може да се запознаете в прикачения файл.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

До кученцето чифутско Бъбу Още ли джавкаш по нашите земи бе чифутско п

До кученцето чифутско Бъбу Още ли джавкаш по нашите земи бе чифутско п

28.05.2021 | 21:17

Гражданска воня винаги има където са се изс....рали чифутите преяли от лакомия Иначе всички народи си живеят мирно и тихо и в чистота и най вече душевна

Отговори
1 1
Отмъщение е ли

Отмъщение е ли

28.05.2021 | 20:42

Как хубаво ми гали слуха и зрението таз думичка изрекана и написана от Гробарската чифутска мафия от мутри ОТМЪЩЕНИЕ Ами чак сега ли се сетихте бе чифутска пасмино недодялана че ще има ОТМЪЩЕНИЕ Чак сега ли се сетихте че тоягата има два края И сега ние държим правилния край Къде ви беше акъла докато гърчехте Българина с лакомията си и простотията си Някъде между устата и гъ...за Нали А преди 04 04 21 год ясно ви казвахме и пишехме ко ви чака И с чифутската си комунистическа наглост праскахте минуси на съветите ни че по този път който вървите ще стигнете до Видов ден Е той дойде Факт Ама вие го наричате ОТМЪЩЕНЕ Ако сакате и Холокост го наречете но той си точно Българския Видов ден А от тук нататък ко ви чака Бедна ви е граматиката

Отговори
1 1
Бъбу

Бъбу

28.05.2021 | 20:38

Мирише ми на гражданска в.... на, толкова сме разделени, нахъсани, назлобени и заради кой?

Отговори
1 2
До ///

До ///

28.05.2021 | 19:00

С интерес и злорадство ще те гледаме как ти ще приключи като герб пак дойде на власт.

Отговори
2 3
ДЯДО

ДЯДО

28.05.2021 | 18:26

АБЕ КАЦАРОВ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ ЛИ ЩЕ ТЪРСИШ ? АКО ЩЕ ВЪРШИШ НЯКАКВА РАБОТА ВЪРШИ Я ИЛИ СЕ ОМИТАЙ. НЕ ГЛЕДАЙ ТАКА УМНО.

Отговори
7 5
простата кърджалийска пyтка Цвета

простата кърджалийска пyтка Цвета

28.05.2021 | 18:15

Крaдливият педеpaст Боко Тиквата беше дотук.

Отговори
4 9
11g

11g

28.05.2021 | 17:23

Dig 11g bokaite.,

Отговори
2 1
Бобо

Бобо

28.05.2021 | 16:49

Поредния м...... ик, този за какъв са го назначил за следовател или за здравен министър. Как нямат срам, предишното правителство, щаба, министрите на здрвеопазването /предходните/ направиха толкова много в борбата с вируса. Това се казва черна неблагодарност, наглост и простотия. Вместо да подкрепят хората и бизнеса тези хич не ги е грижа основната им грижа е как да отмъщават на предходните. Абе сега папкате готовите пари от Бойко ами като свършат, вас какво ви е грижа за икономиката, важно е да си отмъстите, да си излезете злобата.

Отговори
14 11
///

///

28.05.2021 | 18:11

Шайката ви приключи, нaебан геpбераст.

Отговори
4 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?