Следвайте ни

Министър извади съмнителни договори за 11,5 милиона в тотото

viber icon

"Българският спортен тотализатор работи и няма да спре да работи. След излизането на списъка "Магнитски" беше нормално да погледнем с кой и какви фирми работи министерството. И установихме, че ТОТО-то работи с "Декарт" - фирма на Васил Божков".

Това заяви в интервю за NOVA спортният министър Андрей Кузманов. По думите му Спортният тотализатор ще продължи да изплаща печалби и прекратяването на дейността му не стои на дневен ред. 

"Текат проверки непрекъснато", подчерта министър Кузманов. "Има сключени договори с дружества за около 11,5 милиона лева към края на декември миналата година. При седем от тези договори - титулярът е един и същ. Оказа се, че според подписан анекс към договора, в който плащанията трябва да бъдат поетапно - парите са преведени авансово на 100 процента", заяви той. 

Кузманов беше категоричен, че проверките ще продължат и не са продиктувани от някакъв реваншизъм. "Седейки на този пост - аз и екипът ми, сме длъжни да бъдем пред обществеността да сме открити, прозрачни и да се спазва законът", подчерта спортният министър. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?