Следвайте ни

Министър Денков: Учебната година ще се движи според COVID светофара ВИДЕО

viber icon

По-малко от месец остава до новата учебна година, а от Министерството на образованието и науката насочват внимание върху това как ученици, учители и родители да се справят максимално добре в една среда на евентуална пандемията от COVID-19 и съответно четвърта вълна на коронавирус.

"Носенето на маски е задължително, тъй като новият вариант на вируса е по-заразен", каза образователният министър проф. Николай Денков.

"Учениците от 1 до 4 клас и децата в детските градини, ако се намираме в "зелена зона", под 100 заболели на 100 000 население, могат да бъдат без маски, ако обаче сме са в жълта, или червена зона, то тогава и децата от 1 до 4 клас трябва да носят маски", каза още той.

"Предвид факта, че може да се пренася вируса и от ваксинирани хора, то и ваксинираните възрастни трябва да носят маски в училищната и предучилищната мрежа", допълни министърът.

"Сборни паралелки могат да се правят само в "червената зона", каза още министърът.

Малко преди старта на учебната година вече има разработени няколко варианта на обучение при евентуална нова вълна на коронавирус. При най-лекия – „зелен“ сценарии при заболеваемост до 100 души на 100 000 население, обучението ще е присъствено. Ако заразените скочат над 250 души при 100 000 население, учениците ще преминат на график и тогава ще редуват онлайн с присъствено обучение. При повече от 500 заболели души на 100 000 население преминаваме в „тъмночервен“ сценарий, което означава, че учениците ще учат онлайн.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ковидчо:

Ковидчо:

24.08.2021 | 22:21

Демек ще чака на червено.

Отговори
0 0
МОН

МОН

24.08.2021 | 20:18

Задължително да се въведе обучение в електронна среда от разстояние във всички частни и държавни училища! Да си на училище е задължително, затова задължително ОЕСР във всички училища, а не като миналата година, да има отказ на подадени заявления и проблеми за деца и родители!!

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?