71
Следвайте ни

Министър Денков обяви ще има ли задължително ваксиниране за учителите ВИДЕО

viber icon

„Няма да издам нареждане за задължителна имунизация нa учителите срещу COVID-19. Решението за България включва убеждаване на учителите, че ваксинацията им е в тяхна полза, за да запазят живота и здравето си”. Това заяви в ефира на nova.bg министърът на образованието проф. Николай Денков.

„Имаме едно задържане на заболеваемостта от COVID-19 сред учителите и учениците. Карантинираните учители в страната са 1,6 на сто от всички, а учениците 1,5 процента. Трябва да намерим баланса между образованието и здравето. Това е и същността на локалния подход – да се затварят училища само там, където има висока заболеваемост”, категоричен е министърът.

По отношение на идеята за влизане в училище само със „зелен сертификат” той заяви: „Това е решение в компетенциите на Министерството на здравеопазването. Знаете, че това е предложение на главния здравен инспектор Кунчев. Ако Министерството на здравеопазването вземе това решение – аз ще го подкрепя категорично”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

епидемиология

епидемиология

16.10.2021 | 16:25

Инатът на министъра да остави децата присъствено, дори при сегашните нива на епидемията ще доведе до национално бедствие! В епидемиологията има стандарти които трябва да се спазват! Епидемията няма да спре и да си отиде без мерки! Ваксините също не са 100% гаранция, особено срещу този вариант!

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?