46
Следвайте ни

Министър Денков обяви при какво условие би работил с Кирил Петков

viber icon

„Нямам проблем да работя в екип с Кирил Петков и Асен Василев. Бих приел, ако задачите и приоритетите са правилно поставени”. Това заяви в Министерски съвет служебният министър на образованието и науката Николай Денков в отговор на въпрос дали би приел да стане министър на образованието в следващ редовен кабинет, съобщи Нова телевизия.

„С Кирил Петков и Асен Василев винаги сме имали чудесни контакти, но когато става дума и за коалиционни преговори, там вече стоят други въпроси”, посочи Денков. Той каза, че това, което е чул като анонс за разговорите с коалиционните партньори, които предстоят, е, че първо трябва да се обсъдят темите, приоритетите, и тогава да се види кой може да ги изпълни.

„Нека видим какви ще са темите. За мен това в момента не стои като тема изобщо. Представете си, че приоритетите, които коалиционните партньори сложат, не са тези, които аз смятам за правилни”, коментира Денков. Той подчерта, че неговата сила е в това, че е експерт в науката и висшето образование. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

нов министър

нов министър

18.11.2021 | 06:52

Некадърник....

Отговори
0 0
!!!

!!!

17.11.2021 | 16:56

Един от най-ерудираните министри! Разбира се, простаците и мутренските цървули не го харесват! Те по принцип не харесват такива хора!

Отговори
12 8
Мич Бюкянън

Мич Бюкянън

17.11.2021 | 15:55

Очиларката трябва да бъде бит с камъни и след това тикнат в сливенския. Това пуси може да се разхожда на свобода единствено , ако му се счупят капачките на краката !

Отговори
9 10
Г-ДЕЛЧЕВ7

Г-ДЕЛЧЕВ7

17.11.2021 | 15:49

АБЕ ДЯНКОВ-КЪДЕ СЕ МУШИШ М КЮПА-В ТВОЕТО УПРАВЛЕНИЕ-НАРОДЖ ПРОПИЩЯ ОТТ-ТЕБ

Отговори
10 10
Десен

Десен

17.11.2021 | 18:43

Огнян Минчев България е преживяла войни, национални катастрофи, братоубийствени конфликти и изтребление за своя национален елит... Едно нещо никога не се е случвало в България - тук никога не са затваряли училищата, още от времето на ранното Възраждане, та и до ... скоро... Карантината затвори училищата през 2020 г. и всички ние видяхме какво значи да се учи онлайн. Вместо да дадем шанс на децата си да компенсират пораженията, нанесени върху психиката им, върху процеса на социализацията им и върху процеса на тяхното образование, през тази учебна година ние отново ги затворихме вкъщи. Независимо от тежката епидемична ситуация обаче, оказа се, че редовното тестване на учениците в училище е достатъчна мярка за предотвратяване разпространението на вируса, още повече, че досегашната практика на тестовете сред децата от 1-4 клас показва, че те не са разпространители на вируса Вместо това да доведе до бързо и ефективно възстановяване на учебния процес за всички ученици от 5-12 клас, министърът на образованието постави условие връщането на децата в училище да става само ако ... училищата сами закупуват своите тестове. Същите тези училища, с мизерните бюджети, с утроените разходи за отопление и поддържане на сградите. Нека припомним - министърът е част от едно правителство - правителството на Румен Радев, което непрекъснато увеличава своите разходи, непрекъснато емитира нов държавен дълг, което има пари за избори на всеки три месеца - за да поддържа едноличната власт на Радев, но няма пари за да купи тестове и да отвори училищата. Повтарям - за първи път в историята на България! Тази политическа позиция е позор за Радев и неговото правителство. Тя е още едно свидетелство за пълния му провал в управлението на страната.

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?