1553
Следвайте ни

Министър Бозуков шокира: Раздават дървата за огрев по партийна линия

viber icon

Шокиращо разкритие в ефира на БНР направи земеделският министър. 80 на сто от хората в списъците на кметовете вече са получили дърва за огрев, съобщи Христо Бозуков. По думите му в района на Гоце Делчев вече има излишък на дърва в складовете.

С прогнозата, че след изборите дърва ще има в изобилие Бозуков даде пример от Кърджалийско, където кметовете имали по три списъка – „един за една партия, втори за втора партия и трети за тези, които не са в никоя партия и по тези списъци въздействат  върху населението“.

По повод приключилия одит в Агенцията по храните земеделският министър изтъкна, че „има доста интересни неща“.

В предаването „Преди всички“ Христо Бозуков посочи, че извършваният за салмонела контрол, свързан със задържане на пратки на птиче месо и яйца, „предизвиква известни съмнения“.

Той обърна внимание и върху „превъзлагане на дейности, които самата БАБХ може да извършва със своите лаборатории, а по незнайно какви причини те са предоставени за извършване от други лаборатории“, което е довело до натрупване на задължения към тези фирми. Договорите са били финансово необезпечени и негарантирани със средства, допълни Бозуков.

По темата с виртуалните животни министър Бозуков отбеляза, че излизат все нови и нови данни и предстои сигналите да бъдат предоставени на ДФ „Земеделие“ и на Агенцията по храните за извършване на проверки.

„И констатираните нарушения ще се отразят върху изплащането на суми. Засега констатацията е, че около 30% от заявените животни са в сферата на виртуалните.“

Бозуков е на мнение, че драма с напояването няма и предстои то да се подобрява. „Трябваше да помислим за възстановяване и устойчивост на българското земеделие, а не на „Напоителни системи“, коментира той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Сик

Сик

08.11.2021 | 13:12

кое пак не ви е ясно на гербаджийските подлоги ? вашия Тотев щеше ли да стане кмет без купените гласове ? А Зико ?

Отговори
2 5
вероятно

вероятно

08.11.2021 | 13:23

Ще ти се наложи да се примириш - ГЕРБ ФОРЕВЪР! хахахахахах

Отговори
3 1
няма по-тъп-и от хората на зеления чорап!!

няма по-тъп-и от хората на зеления чорап!!

08.11.2021 | 11:42

И ЗАТОВА ЛИ УПЛАШИХТЕ БАБАТА НА 82-ГОДИНИ И Й ВЗЕХТЕ ДРЪВЦАТА?! ФАШИС-ТИ!!

Отговори
3 2
Понеделник пазара

Понеделник пазара

08.11.2021 | 10:55

Дотук всички "разкрития" са от типа "една жена чула друга да казва". Няма нито едно доказателство, а шест месеца нищо друго не правиха освен да ровят и да фабрикуват "разкрития". Още по-лошото е, че всички министри водят кампания, вместо да си вършат работата за която са назначени вследствие на което нямаме министерства, а пи-ар агенции. Цялата работа е толкова зле съшита със скъсани конци, че даже до изборите няма да издържи. Лошото е, че какъвто и да е резултата от изборите потърпевш ще е народа. Дори хипотетично да спечели пак Радев как ще оправи кашите, които сам забърква сега?

Отговори
5 2
Аман от "разкрития"

Аман от "разкрития"

08.11.2021 | 10:39

Др. Бозуков, ако не се лъжа вие спряхте дърводобива. Смятам, че умишлено го направихте, за да се стигне до липса на дърва за огрев, което впоследствие да използвате като "грандиозна новина" за "купуване на гласове". Е, няма да ви се получат този път "разкритията срещу ГЕРБ" за да им намаляте изборния резултат. На всички е ясно, че Радев и вие - неговите служебняци, сте НЕКАДЪРНИЦИ, жадни за власт, и неспособни да я упражнявате в интерес на народа. Но за сметка на това - много способни, за да я ползвате във ваш, личен интерес.

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?