Следвайте ни

Министър Ангелов: Засилваме контрола в дискотеките заради COVID-19

viber icon

Трябва да бъде засилен контролът по спазване на противоепидемичните мерки в нощните клубове и дискотеките.

Около това се обединиха министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и представители на браншовите организации в лицето на Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията, и Евгений Зумпалов от УС на Сдружението на заведенията в България.

Това стана на проведена днес среща в Министерството на здравеопазването, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

„Подкрепяме засилването на контрола и апелираме колегите да бъдат отговорни и да се съобразяват с мерките, за да се справим максимално бързо с тази криза. Ако има недобросъвестни, нека бъдат санкционирани. Важното е да не затваряме браншове, а да се наказват конкретните нарушители“, посочи Ричард Алибегов.

„Тъй като на много места установяваме неспазване на мерките за дистанция, дезинфекция и употреба на лични предпазни средства, в т. ч. в градския транспорт, търговски обекти, обекти с обществено предназначение и др., засилваме контрола навсякъде - както по отношение на физическите лица, така и спрямо юридическите. Компромиси няма да бъдат правени – мерките са елементарни, а от съобразяването с тях зависи как страната ни ще премине през пандемията“, коментира здравният министър.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Гого

Гого

14.10.2020 | 16:50

И като как точно ще накарате бай Ганьо да спазва правилата? Има само един начин. Глоба на място. Както е в другите държави. Нали и ние сме европейци?

Отговори
1 0
!!!

!!!

14.10.2020 | 16:39

Еми да. Да закрием училищата и университетите, но кръчмите и дискотеките да работят. По-голям абсурд от това, здраве му кажи. С тея наркотикаджийници икономиката ще пребъде. В театрите, концертните зали наистина се спазват мерки, но какво искате от тоя чалгар-премиер.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?