Следвайте ни

Министър Ангелов обяви кога падат маските у нас

viber icon

Само при колективен имунитет ще паднат маските и ще си върнем живота обратно. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов пред депутатите в Народното събрание.

“Преболедувалите и ваксинираните няма да се разболеят от коронавирус, но могат да го пренасят”, отговори той на допълнителен въпрос на депутата от БСП Румен Георгиев защо ваксинираните и преболедувалите трябва да носят маски.

 "По отношение защо трябва да носят хората маски, когато са ваксининали или са преболедували, отговорът е много прост. Той е следният: всички хора, които са получили ваксина, които имат титър на антителата, които са преболедували и отново имат титър на антителата, той няма да им позволи да се разболеят, няма да им позволи, ако се разболеят, да прекарат тежко заболяването. Това може да го постигне единствено и само гарантирано с ваксината, но могат да пренасят вируса.

Това не е мнение на министъра на здравеопазването, а на световни експерти. Именно за това изискването за влизане в страната не е обвързано с ваксинирането, а с изискване за отрицателен, негативен PCR тест", заяви още министърът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Този  професор!

Този професор!

19.02.2021 | 18:07

Да не би да е ходил да слуша лекциите на доцент Мангъров? Ако е така доцента трябва да стане академик.Така де да е достоен преподавател на професори .

Отговори
2 1
Професор Менгеле

Професор Менгеле

19.02.2021 | 16:27

Докторе,докога ще си играеш на цар и господар с народа.? От разсипия на болница до разсипия на държава има малко път. Безумни заповеди, от алтернативно надарен ботоксов индивид.

Отговори
4 2
Мършо

Мършо

19.02.2021 | 16:14

Не поставяй условия. Ако има истински вирус имунитет е вече постигнат.

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай