Следвайте ни

Министър Ангелов: Доставиха още 300 хиляди дози нискомолекулярен хепарин

viber icon

“Всеки понеделник в аптеките за нуждаещите се граждани, които имат предписание от лекар, ще бъдат отпускани по 2000 опаковки нискомолекулярен хепарин“. Това съобщи министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов. 

Той и заместник-министър Евгени Григоров провериха доставените количества от медикамента. У нас вече са пристигнали 300 хиляди дози нискомолекулярен хепарин. Те са за болничната и аптечната мрежа в страната. 

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обясни, че количествата ще задоволят нуждите от този медикамент. 

Доставените количества са 140 хиляди дози от 0,4 ml и повече от 150 хиляди от 0,6 ml нискомолекулярен хепарин. 

„В периода, в който имаше затруднения в снабдяването на някои лечебни заведения колегите използваха коагуланти, така че не е имало пациент,  който да не получи нужното лечение, подчерта още министърът на здравеопазването. Нямаме сигнали от лечебни заведения за недостиг на медикаменти или консумативи, свързани с лечението на пациентите, както с COVID  така и с други заболявания“, допълни министър Ангелов.

Министър Ангелов благодари на ИАЛ и заместник-министър Евгени Григоров за денонощната работа по закупуването и доставката на нискомолекулярния хепарин.

Създадената логистика в цялата страна позволява, чрез коридори, при денонощен режим на работа, да се осигурява приоритетно изпълнение на всички подадени заявки. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

гласувай

гласувай

02.12.2020 | 21:25

Хора, ако на следващите избори не гласувате, просто си заслужавате всичко. Тия хора ни еб..ат м....та. На тия хора не им пука за вас ве. Ама въобще. Докога ще позволявате да ви мачкат ве? Гласувайте на изборите всичките. Това ще минимализира изборските шмекерии на тези престъпници!

Отговори
1 1
Нали

Нали

02.12.2020 | 22:58

Точно така, гласувайте, нека да излезне истината, че ГЕРБ има реално мнозинство в парламента а БСПто е под 10 процента!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?