1553
Следвайте ни

Министър Алексиев: Турският собственик иска да потопи кораба за пари

viber icon

Турският собственик на заседналия край Яйлата кораб „Вера Су“ умишлено не предприема действия по спасяването на кораба и неговия товар и го води към затопяване, за да получи сумата от застраховката. Това заяви в своя позиция министърът на транспорта Христо Алексиев след проведени срещи с представители на салвидж компания, застрахователя на кораба и този на товара.

Чуждата компания за спасяване на кораби е представила план за разрешаването на ситуацията, но и към момента не са получили възлагане на операция от корабособственика.

Според две салвидж компании, участвали в срещата с министъра на транспорта Христо Алексиев, липсата на адекватни действия от страна на турския корабособственик и лошите атмосферни условия могат да доведат до отлагане на акцията по спасяване на кораба.

В среща с представители на застрахователите на кораба и неговия товар транспортният министър е настоял за пълното възстановяване на разходите, направени от страната ни до момента и за в бъдеще.

Държавата ще настоява за възстановяването на разходите във връзка с кораба "Vera SU"
Утре представители на ИА „Морска администрация“, на салвидж компанията и на застрахователите ще направят оглед за актуалното състояние на кораба и ще представят писмени предложения към министър Алексиев за по-нататъшните стъпки по спасителната акция.

След огледа приоритетно ще започне извозване на останалите опасни материали – остатъчното гориво, акумулатори (ГСМ) и др.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Георги v.

Георги v.

10.10.2021 | 20:53

Смешна работа! "Да бяха докарали два рейса с хора от Столипиново, нямаше да остане, нито гориво, нито тор, нито КОРАБ". /Цитат/

Отговори
6 0
шошо

шошо

10.10.2021 | 19:38

Тоя милия министър се чуди вече какво да каже, но няма измъкване от ситуацията. Пълен некадърник...

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?