2374
Следвайте ни

Минеков обвини в грешка новия министър на културата и поиска извинение СНИМКА

viber icon

Новите указания на Министерството на културата за капацитета на театрите и залите по време на пандемия предизвикаха объркване, а бившият служебен министър Велислав Минеков поиска извинение от МК.

Ръководителят на ведомството Атанас Атанасов издаде указания, че може 100% от капацитета на залите за културни събития в областта на сценичните изкуства да бъде запълнен, ако всички посетители и персоналът разполагат със зелен сертификат. Съобщението беше публикувано от сайта на МК и Facebook-страницата на министерството на 23 декември.

Такава заповед обаче важи още от началото на септември, като тогава Минеков се съобрази с указанията на бившия здравен министър Стойчо Кацаров.

„Надявам се, че това е от незнание. Същото решение съм подписал преди три месеца. Вярвам, че ще получа извинение за грешката“, написа Велислав Минеков във Facebook. От МК все още не са отговорили.

Граждани също посочват грешката на Атанас Атанасов. „Нещо сте объркали. Това го направи още служебният кабинет преди 2-3 месеца. Поправете си новината, ако обичате“, пише един от тях в социалните мрежи.

"Всички театри, опери, филхармонии и симфониети в страната (и фестивали!) работят в този режим и не им е нужно издаването на “нови” указания", съобщава друг.

„Работа при пълен капацитет на залите е допустима също и при условие, че ръководителите на държавните културни институти и организатори на събития са взели решение и са създали необходимата организация за допускане в залите само на лица, които са ваксинирани или преболедували COVID-19 и това е удостоверено с необходимите документи“, гласят още „новите указания“ на МК.

31-годишният Атанас Атанасов е завършил специалност "Актьорско майсторство" в колежа Уитман в САЩ. Той беше предложен за министър на културата от Кирил Петков и ПП, след като влезе в парламента с мандат от Хасково.

През 2016 г. Атанасов привлече вниманието на медиите, като реши да възстанови читалището на село Татарево, община Първомай, където беше поканил световни звезди.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Младо чифутско гу .вно зилено

Младо чифутско гу .вно зилено

24.12.2021 | 19:04

Тоа малкия чифут татарефски що не си бръкне фъф третия пол чифутски неопределен и да му направят 100 гъзобръг чифутска чи . кия Деа и чифутското гу .вно зилено

Отговори
7 4
Айде чезвай

Айде чезвай

24.12.2021 | 18:57

Дядка , айде изчезвайте лайнянито трио , не си министър и ревеш както Лъжигенов

Отговори
8 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?