46
Следвайте ни

Минеков гони ГЕРБ от централата им в НДК, търсят им ново място

viber icon

Процедурата за преместване на партийната централа на ГЕРБ от НДК e задвижена, съобщи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Това стана след заседанието на Министерския съвет.

Още през септември министърът заяви намеренията си партията да напусне помещенията, в които се помещава от години. Целта е тези два етажа да бъдат върнати във владение на Двореца на културата, който, по думите на културния министър, трупа огромни дългове.

От ГЕРБ заявиха за NOVA, че в централата им не е пристигала никаква информация по официалния ред. Оттам напомнят на служебния министър, че договорните отношения на ГЕРБ не са с НДК, а с областна администрация. И всички режийни разходи на партията към НДК са плащани навреме.

"В момента търсим място, където да преместим тази площ, която е щета за НДК. В Двореца имаме огромен дълг за изплащане. Абсолютно нищо не е направено за енергийна ефективност. Миналият месец сметката за електричество е близо половин милион лева. В момента наистина са наложителни мерки за спасяване на НДК. Наистина тази площ трябва да бъде използавана. През годините НДК е било обречено на грабеж. Това е Английският двор, който е приватизиран, това е покритият паркинг, който е приватизиран, това паркингът, който изведнъж е станал собственост на общината. Абсолютно никакви доходи. Ще се пошегувам, но за да върнем този 90 милиона дълг на НДК, може би трябва да поканим АББА, които да изнасят концерт всяка вечер там и, ако може да не са хоноровани за тази цел", каза културният министър.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тия са готови за бягство и рев до орталъка

Тия са готови за бягство и рев до орталъка

17.11.2021 | 18:32

Минеков да не се кахъри Гробарите чифутски на България имат резервни офиси отдавна В ЦРУ и Мосад където им са прочистените и изпрани досиета както и чифутската им мръсна кръвчица

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?