Следвайте ни

Милена Фучеджиева: Мерзост е да накараш Европа да заговори за "македонско малцинство" в България!

viber icon

Писателката Милена Фучеджиева реагира изключително остро по повод скандалната резолюция, инициирана от Радан Кънев и Елена Йончева, в която се говори за признаване на "македонско малцинство" в България.

Ето какво написа Фучеджиева по темата, която подпали страната:

"На Радан Кънев му забранили да изразява обратно мнение в залата. (Вчера Радан Кънев се оплака във фейсбук, че не му разрешили да се изкаже в дебата за България в Европарламента - б.р.) От България не можаха да му забранят, но от Европа успяха. Не разбирам защо не напуска ЕНП, това би било достойно поведение. Чужда оставка е много по-лесно да се иска явно. Много неща станаха явни.

С Елена Йончева двамата постигнаха мерзостта в Европа да се говори за "македонско малцинство" в България, както искаха някога Съветите. (В резолюцията за България, инициирана от Кънев и Йончева се говори за признаване на македонско малцинство в България - б.р.)

Тук цари някакво, за мен поне, неразбираемо разочарование от събитията. Неразбираемо е, защото трябва да си не само наивен, но и да не си се отървал или от наследствени или от лични комунистически нагласи, за да очакваш този път от Големия европейски брат да нареди на правителството на уж (явно в твоите представи е "уж", не в моите) суверенна държава да се саморазпусне, защото има рехави протести. Такова нещо и по времето на СССР не се е случвало. Европейският парламент не може да издига и сваля правителства вместо гражданите на конкретните държави. Това вече би било комунизъм и диктатура.

Не иронизирам, разсъждавам логично. ЕП не може да наложи нищо на Полша и Унгария, при положение, че в Унгария има много по-реална медийна и всякаква диктатура от тук, а в Полша са против абортите, което е просто потрес, както и срещу ЛГБТ по начин по който тук това не се случва. И не са им спряли еврофинансирането. Но спряха еврофондовете за правителството на Орешарски.

Както и да е. Разбирам чувството за интелектуално превъзходство на страстно желаещите да видят коалиция между Слави Трифонов, БСП и ДБ, но явно ще трябва да почакат до пролетта, докато ние, "полу-интелигентните" и "остаряващите лошо" си мълчим с вече добре възпитано отвращение ,наблюдавайки този кичозен спектакъл. И тази коалиция няма да им избяга. Нито пък коалицията с "негодния субект" за коалиция. Нито пък с презаредения американски Цветанов, който излъчва само позитивни съобщения - "консенсус" и "хоризонти".

Видя се как работи Европа, нещата са оставени да се развиват с демократичните лостове с които трябва да се справяме със собствената си крадливост, партизанщина, завист, злоба, алчност и всичко, което съставлява всеобщата корупционна картина. И ако успеете да овладеете поне малко злобата, отрицанието и негативизмът си, бихте помогнали на обществото в пъти повече, отколкото ако ей сега ни "наредят отгоре" да има избори.

"Делото по спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се!".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Сик

Сик

06.10.2020 | 21:30

На всички, които да били на хранилката на Гроб им лъснаха голите г.зове.

Отговори
1 3
Набора

Набора

06.10.2020 | 20:15

Напълно подкрепям казаното от Милена. Аз също съм живял в чужбина и виждам разлика в мисленето тук, това са европейските ценности, противно на ореваното как европейското членство ни е отнело независимостта! Нищо подобно- съгласили сме се по общи правила и ценности, а всеки си отговаря за делата; съгласили сме се управляващите да се избират на избори, а несъгласните да имат право да се изкажат и популяризират предложенията си, но не да палят и цапат ,за да им се даде властта!

Отговори
8 1
* *

* *

06.10.2020 | 19:24

И тази пача папка от коритцето на Шайката.

Отговори
1 7
Цветанка Ризова

Цветанка Ризова

06.10.2020 | 17:20

По-кофти от грозното остаряване е подлото остаряване, ама тая комунистическа принцеса не се вижда в огледалото.

Отговори
3 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?