Следвайте ни

Милчо Левиев с покъртителни думи преди смъртта си

Последните 15 години той живееше в Солун заедно със съпругата си

viber icon

Месеци преди смъртта си джаз легендата Милчо Левиев сподели, че не се чувства добре в България и Солун е неговият град. 

Както ви съобщихме световноизвестният композитор и пианист издъхна в събота вечерта в Гърция на 81 години след кратко боледуване.Последните 15 години той живееше в Солун заедно със съпругата си джаз певицата Вики Алмазиду, която е от гръцки произход.

„Не се чувствам добре, не заради България, аз обичам България, най-много Пловдив и определени хора, но тъй като станах известен и много се спекулира с моето име“, каза пред БНР наскоро големият джаз музикант Милчо Левиев, отговаряйки на въпроса как се чувства отново в България.

„И много хули се чуват, които не ме притесняват въобще, това са проблеми не мои, това са проблеми на тези хора, но аз искам да се чувствам добре на тези години – 82 наближавам“, посочи той.

„Аз заявих вече официално, и това е официално, че няма да мърдам от Солун, това е моят град, както беше първо Пловдив, след това София. Другият ми дом беше Лос Андежелис. Сега съм в Солун, това е моят дом“, поясни музикантът, който родом е от Пловдив.

"Солун е Пловдив, Варна и София в един град и в морето до мен“, сподели джаз легендата. “Гърция винаги е била по-напред от България и сега е така с всичките ѝ кризи“, каза още Левиев.

„Най-големият човек, от който се научих и се уча още как да живея, от философията, е г-н Зигмунд Фройд“, разкри малко преди смъртта си Милчо Левиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?