71
Следвайте ни

Мила родна картинка: Мария Бакалова не била достойна за Бургас

viber icon

Номинацията й за почетен гражданин на Бургас предизвика скандал сред общинските съветници

Бургас вече има четирима нови почетни граждани, сред които и номинираната за Оскар актриса Мария Бакалова.

Изненадващо обаче номинацията на Бакалова предизвика скандал сред общинските съветници, съобщи flagman.bg.

Част от тях оспориха заслугите на актрисата, както и тези на гимнастичката и олимпийска медалистка Стефани Кирякова, която също бе избрана за почетна бургазлийка. Другите двама номинирани бяха проф. д-р Илиян Иванов и д-р Дана Проданова, които са асоциирани продуценти на късометражния филм „Дълбоко усещане“, получил номинация за Оскар.

Първи взе думата юристът Иво Баев от „Демократична България”, който обяви, че званието „почетен гражданин” е абсолютно девалвирало, процедурата е формализирана, подписката за подкрепа от граждани с изискването да са адресно регистрирани в Бургас не можела да се провери, информацията в докладните не е релевантна и не сложена да се чете и обсъжда.

Той даде и своето предложение: Общинският съвет да упълномощи кмета сам да взема решение кой да е почетен граждани. Нека ние да не се занимаваме с глупости, тъй като се вижда, че процедурите са формализирани, призова юристът.

Веднага след него взе думата председателят на Комисията по култура в местния парламент Веселин Пренеров от ГЕРБ с емоционално изказване. „Уважавам мнението на адвокат Иво Баев и няма да влизам в пряк спор. Аз имам коренно различно становище. Отдавна не сме били изправени пред тази дилема по този силен начин да ни бъдат представени тези три кандидатури, които прославиха Бургас в цял свят. Това, което направи Мария Бакалова, е огромен пробив на артист от Източна Европа. Ние сме малки и не можем да даваме оценки за това, което тя прави. Факт е, че тя е родена в Бургас и търси своята голяма мечта. Как щеше да постигне това, ако си беше останала в Бургас? Навсякъде тя казва в интервюта, че е от България и Бургас. В момента тя е поканена в една от най-големите агенции за таланти. Тя снима в момента в цяла Европа. В момента тя е най-добрият посланик на Бургас”, каза Пренеров.

Председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова също заяви, че буквално я е срам от дискусията, която се води.

След тази неочаквана дискусия предвид постиженията на номинираните, Мария Бакалова, Стефани Кирякова и проф. д-р Илиян Иванов и д-р Дана Проданова все пак станаха почетни граждани.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Бухтичка

Бухтичка

29.10.2021 | 14:47

Сигурно в ДБ са всеможещи и всезнаещи и имат компетенцията да са коректив за всичко,. ХАйде да се разкарат най-накрая от полотическия и обществен живот, че вече започват да стават твърде смешни!

Отговори
0 0
Николай до Горчев

Николай до Горчев

27.10.2021 | 02:29

Абе господине,коя е тази и какви са и успехите.Посочи поне един такъв.Няма нали.Ако посочиш това,че е номинирана за Оскар страшно много ще сгрешиш,защото там тя беше сложена само за пълнеж.Това психо е толкова бездарно,че трябва дори да се срамуваме от нея,че е позволила някой да и размъти главата,че е голямата работа и накрая да я пльосне за пълнеж на тези Оскари.Това ли е големият и успех.Ти въобще знаеш ли кога се използва тази дума.

Отговори
4 2
Горчев

Горчев

26.10.2021 | 20:48

Когато ти и подобните ти разбирачи постигнете нейния успех ,тогава може да коментирате!Давите се в злоба и завист към успелите!Жалкари!

Отговори
5 7
Горчев

Горчев

26.10.2021 | 20:41

До мимето и други подобни Когато ти и други като теб ,постигнете нейния успех, може да коментирате.Злоба,завист и некомпетентност към успелите - основни “качества” на българина!За съжаление…

Отговори
4 7
Бах мааму

Бах мааму

26.10.2021 | 23:23

Ако бе гледал крайно идиотския й филм и гледал интервютата й щеше да разбереш, звщо я плюят. Тая е най-големия срам за страната от много години насам. Замисли се, защо никой не плюе Ивет Лалова или Йордан Йовков например. Мисли малко и спри да лепиш етикети

Отговори
4 1
Мимето

Мимето

26.10.2021 | 19:59

Почетен гражданин на Бургас е достатъчно отличие за тази бездарна измислена актриса от резервната скамейка на Холивуд

Отговори
11 13

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?