Следвайте ни

Мика Зайкова предложи 370 лв. пенсия, Сачева я контрира

viber icon

Ако европейските пенсионери се чудят на кой курорт да идат, българските се чудят какви хранителни продукти да си купят. Олиото е поскъпнало с 40%. Инфлацията ще върви нагоре. Да оставим социалните плащания и да направим минималната пенсия поне равна на прага на бедност.

Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от "Има такъв народ" Мика Зайкова по време на дебатите по първото четене на актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Предложението на Зайкова е минималната пенсия да стане 370 лева.

От своя страна бившият социален министър Деница Сачева репликира, че според ГЕРБ промяната на пенсионната система трябва да бъде извършена от редовно правителство, а не от служебно.

Ние считаме, че актуализация на бюджета на ДОО на този етап не се налага, предложението е по-скоро с предизборен характер. Увеличаването на тавана на максималните пенсии за нас също е неприемливо. Ние предлагаме таванът да отпадне, за това са нужни 22 млн. до края на тази година, каза Сачева.

Тя съобщи, че ПГ на ГЕРБ-СДС ще гласува "въздържал се" по така предложената актуализация на бюджета на ДОО за 2021 г. и между първо и второ четене ще внесе свои предложения.

Мика Зайкова ѝ отговори, че предлагат бъдещо несигурно събитие. Това е популизъм. За да може служебното правителство да вкара вашите фамозни 50 лв. вътре, затова е възприело този ред, обърна се Зайкова към Сачева по повод осъвременяването на пенсиите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Тази

Тази

27.08.2021 | 08:27

Това същество е та Либан и няма нищо човешко подобие

Отговори
1 0
Магдалина Николова

Магдалина Николова

26.08.2021 | 15:16

Когато Савчева бъде на пенсионна възраст по това убийствено време на бедност,тогава ще решава съдбата на пенсионерите,работили за жълти стотинки по грабителските правителства! Едноличното предложение няма приемственост!!!...Такива като Савчева нямат място да бъдат позиция!!...и най - малкото да носи името БЪЛГАРКА!!!

Отговори
4 6
сапри се, ма

сапри се, ма

26.08.2021 | 15:14

Тая с нацистката физиономия Сачева, що не ходи при по мака Ричард кебапчията и да не се бърка в държавните работи. На тия ГЕРБ-аджии не им пука за възрастните, болните, децата, щом това не им пълни джоба. Алибегов, запри я тая.

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?