Следвайте ни

Менда Стоянова: Ще се наложи да удължим извънредното положение

viber icon

Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното положение. Сега този срок изтича на 13.04., и не смятам, че нещата ще приключат дотогава. Това заяви председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, която също отиде, за да бъде тествана за коронавирус. Тестването се наложи, след като късно снощи колегата й – депутат от ДПС, д-р Хасан Адемов, са оказа с положителна проба за коронавирус, пише БГНЕС.

„Това е една от причините, които налага да се съберем извънредно в парламента, защото ще трябва да гласуваме удължаването на Закона за извънредното положение. С колко време – това ще прецени Щаба“, подчерта тя.

Попитана дали са закъснели с преминаването към извънреден режим на работа, Стоянова каза, че са имали много работа и този ход е бил правилен.

„Ние имаме да вършим работа. Смислено и правилно беше да се събираме само тогаваq когато има конкретни причини, свързани с обстановката. Въпреки че претърпяхме много критики миналата седмица, даже имаше изстъпления от наши колеги, но какво да се прави – популизмът и политическото говорене са в пълен ход“, коментира председателят на бюджетната парламентарна комисия и добави, че следващата седмица задължително трябва да се съберат, защото конституцията не позволява дистанционно да се взимат решения.

„Имаме три важни неща, които трябва да се разгледат. Трябва да приемем Закона за енергетика, който ще даде възможност сметките на хората да бъдат облекчени и предприятията да получат глътка въздух. Става дума за намалението на цената на газа със задна дата от миналата година. Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за извънредното положение“, посочи Менда Стоянова.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

сем

01.04.2020 | 19:43

не разбрахте ли,че тая гнида командва парада.тя дава идеите на ухо,и другите изпълняват.А видяхте ли, на кадрите по телевизията,че най-близко до болния Адемов в-парламента,беше седнала Менда.застрашена е от същото.

Отговори
2 0

Стоян

01.04.2020 | 16:51

Толкова долна женица,от какъв зор се изказваш по всички въпроси.И ние искаме тестове и да ни пускат да работим .Къде във света има такива глоби? Ако ще удължаване извънредното положение всички държавни служители на минимална заплата (и тя ви е много) и по 1000лв. На всички българи на месец Щом глобата е по една наша заплата ние трябва да получавате по една наша.Отворят ли границите изчезвал от това скапана гето и си късам ВГ. Паспорта. Само ограничения защото така е по лесно. Държавата се мъчеха да полегне ама била със ограничен ресурс. МОЖЕ би трябва да стоим затворени докато получим мега изтребителите със които да унищожим вируса.

Отговори
5 1

Ивайло

01.04.2020 | 16:50

Медна ти ли ще ми платиш вноските всеки месец лизинг , ток вода,тел интернет ,кабелна храна или

Отговори
5 0

Например, любовника на мамбата

01.04.2020 | 15:44

Се е е побъркал и не го е гнус от грозна и стара жена с меки меса, друг със свинска жена, трети с лилава жена, четвърти с мъжожина, пети с мазен великан(баби Яги..!)

Отговори
6 2

Лора

01.04.2020 | 15:28

И името ти странно и решенията ти са такива, по зле е това, да се удължава извънредното положение, младите са затворени в един тесен и неприятен кръг, което може би в последствие, няма да им се отрази добре...! (Луд умора нема...!)

Отговори
8 2

Галин

01.04.2020 | 15:19

И на Менда като на Даридкова и пука. Нали си вземат тлъстите пачки. Ще ваканцуват сега, лятото пак, може би в Гърция, а на народа ....

Отговори
15 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?