Следвайте ни

Менда Стоянова разкри кога ще има яснота за новата Конституция

viber icon

Категорично не съм съгласна с обвинението, че тупкаме топката и бавим нещата. Затова ние искаме още на 2 септември, ако съберем необходимите 120 подписа, да внесем това предложение, за да може в най-ранния срок - 2 ноември, да имаме яснота дали ще получим подкрепа. Ако на 2 ноември стане ясно, че не можем да получим тази подкрепа, тогава ще вземем решенията си в друга фактическа обстановка, каза депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова пред нова тв.

ВМРО изрази принципна подкрепа за свикване на ВНС и за промяна на конституцията. Нормално е те да имат свои предложения, това казаха и от НФСБ също имат предложения. Тепърва предстоят разговорите по същество. Това, което ние сме внесли, е минимално и смисълът е да повдигнем въпроса за ВНС и нова конституция, допълни Стоянова.

Ние сме се съсредоточили върху области, които са критични, като съдебната система, така че всички предложения ще бъдат въпрос на разговори оттук нататък между политическите сили.Част от хората продължават да не са сигурни в независимостта на съдебната система. т.е. наистина се налага конституционна промяна, която да гарантира това. Едно Велико народно събрание ще е много по-легитимно да проведе дебата и да направи такава промяна.

Позицията на БСП може да претърпи промяна, Надявам се, че едно отговорно поведение на БСП трябва да е в тази посока.Тези промени в конституцията не можахме да ги случим преди 4 години и вероятно никога няма да се случат, ако няма ВНС.

Изобщо не е вярно, че докато заседава ВНС, ще управлява същото правителство. ВНС ще излъчи правителство, то има компетенциите и на обикновено народно събрание. 400 избрани депутати ще могат да излъчат такова правителство. Но ние сега не можем да изследваме всички варианти, каза Стоянова.

Категорично заявявам, че не се водят никакви задкулисни разговори с членове на БСП, които са вътрешна опозиция, каза още Менда Стоянова по повод на тръгнали слухове в това отношение. Който намеква тези неща, да каже защо го прави.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Петров

Петров

27.08.2020 | 13:41

Менда Стоянова и морал? Две коренно различни думи! Менда е водач на мафията в града. Нейни създания са Спартак Николов, Радослава и Атанас Ташкови, а да не говорим за бившия кмет Иван Тотев. Като член на изпълнителната комисия в ГЕРБ, тя като Матросов на амбразурата защитава Маминия. Сгради, хотели, кооперации, бизнес и какво ли още не притежават тези всичките. Помним какви гладни и бедни бяха тези "морални" гербаджии. Борисов трябва сериозно да се замисли, дали тези хора траябва да продължат да срамят с деянията си партията му! Те са срам за пловдивчани!

Отговори
1 0
Трафик

Трафик

26.08.2020 | 10:31

На кукуво лято! Тъпата менда няма да я дочака!!?? Но бай Ставри ще я допака отмах!!?? Супернекадърната менда ще твори бъдещето ни..... НЕЕЕЕЕЕ! СЪД ЗА МЕНДА И КОМПАНИЯ....

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?