Следвайте ни

Математикът Лъчезар Томов: Заразените може да стигнат 6-7 хиляди на ден

viber icon

Заразените с COVID-19 могат да стигнат 6000-7000 на ден до две седмици. Това прогнозира математикът Лъчезар Томов  в предаването "Тази сутрин" по bTV . 

Намираме се в плато на пандемията, но седмица след отварянето можем отново да очакваме ръст, каза Томов.

Сполед него, ако локдаунът беше направен коректно, щеше да има шанс репродуктивното число да падне под едно. В момента се задържа около единица.

То показва един човек колко души заразява и е било най-високо около 19-20 март. Ако се застои на сегашните стойнсти, ще имаме по 4000-5000 нови случаи дневно.

"Бях леко изненадан от вчерашните стойности, което показва, че вероятно сме надценили британския щам и преди около месец той-все още не е бил активно действащ. Съвсем скоро е станал доминиращ", коментира Томов. Според него не е било достатъчно ограничено движението на хората и много от тях са продължили да ходят в офисите, вместо да работят от къщи.

Трудно е да се предскаже пик на епидемия, която непрекъснато се променя, каквато е тази, каза още Томов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ццц

Ццц

01.04.2021 | 11:05

Върви се към тотално унищожаване на нацията с подкрепата на властимащите.

Отговори
3 1
Изминалия  период

Изминалия период

01.04.2021 | 11:42

Ако погледнем назад с поглед на мтематик ще видим че не броя на откритите с тест е опасен а опасноста иде от невъзможноста тежкозаболелите да бъдат излекувани. Оздравелите са мнго повече от излекуваните. Това не е заслуга нито на доктори нито на забраните. Колко са ваксинираните придобили имунитет и колко са придобилите имунитет по природен начин? Съотношението ще покаже истината. При това има утежнени случаи след ваксина. Голямата истина е че ние българите имаме добра имунна система заложена в самия ни ген.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?