Следвайте ни

Математик: Отварянето на моловете ще предизвика нов скок на заразените

viber icon

Причина за високите нива на заболеваемост е неспазването на мерките. Ръстът при децата в момента е най-голям, въпреки че нямаме масово тестване при тях. От този ръст следва и ръстът при другите възрастови групи” обясни математикът Петър Велков в ефира на Нова телевизия. Според него разхлабването на мерките трябва да бъде съпроводено с тестване. Велков даде за пример Австрия, където се планира тестване на учениците в присъствена форма два пъти седмично." В България не тестваме децата. А някои от тях го карат безсимптомно. В училищата вкарваме 200 000 деца обратно. Те имат близки, което значи, че говорим за връзка между над 600 хиляди души.”.

„Предната седмица беше първата от 9 насам, в които отчитаме ръст на новозаразените. Тази седмица отново има по-високи нива. Ние вече сме в момент на растеж и това се случва в началото на отваряне на мерките”, подчерта Велков. Според него решенията трябва да се взимат по-рано, а анализ да се прави на база седмични данни, а не на по-дълъг период.

Математикът е на мнение, че обществото „тика системата към ново затваряне”, тъй като заедно с училищата, врати отварят моловете и фитнесите, а това, в комбинация с неспазването на мерките, ще предизвика нов скок в броя на заразените.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Малък Ум

Малък Ум

04.02.2021 | 12:53

Малък Ум е най точния размер на Математика.....

Отговори
1 0
Математик

Математик

04.02.2021 | 12:29

Математик гледа страшно със скрити знания, за които ние необразованите не подозираме, че съществуват.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?