Следвайте ни

Масуд и Терез заминават за Холандия

Двете лъвчета Терез и Масуд, които общинските съветници в Разград на два пъти дариха на Община Пазарджик, в крайна сметка ще заминат за Холандия. Новината дойде от фондация "Четири лапи", която организира и протестите в София срещу тяхното евентуално преместване в зоокъта на остров "Свобода".

Днес сутринта от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) са издали транспортните документи, които доскоро спъваха заминаването на лъвчетата, информира bTv, като се позова на съобщения от фондация "Четири лапи".

До решението лъвчетата да заминат в спасителен център в Холандия се стигна след поредния протест във вторник и намесата на премиера Бойко Борисов. Ден по-късно представители на фондацията се срещнаха в Пазарджик с кмета на града Тодор Попов. На тази среща за пореден път бе потвърдено, че всяка от страните желае да се случи най-доброто за бъдещето на тези лънчета. Терез и Масуд са потнециално застрашени от генетични и автоимунни заболявания, тъй като родителите им са брат и сестра.

Терез и Масуд ще отпътуват от Столичния зоопарк в неделя – 4 февруари, в 10 ч. Те имат нужда от специални грижи.

В спасителния център за големи котки „Фелида” в Холандия за посрещането на Терез и Масуд е готов техният временен дом, съобразен с индивидуалните им нужди – вътрешно заграждение с отопление около 20 кв.м. с лежанки, платформи, пясъчник и допълнително средово обоготяване. Те също така ще имат достъп до външно заграждение около 30 кв. м., уточниха от „Четири лапи”.

Снимка: bTv

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?