2374
Следвайте ни

Масово недоволство в молове и театри заради краткия срок за сертификат

viber icon

Масово недоволство от бизнеса след новата заповед на министъра на здравеопазването. Представители на търговските центрове, заведенията и театрите са силно обезпокоени от краткия срок за спазване на новите изисквания. Голяма част от хората, които работят в моловете, ресторантите и местата за развлечение все още не са ваксинирани и няма как да реагират до утре. От заведенията обявиха, че още утре започват с протестите, а част от магазините в търговските центрове най-вероятно ще останат затворени, докато не изпълнят изискванията.

Днес в моловете имаше хора, които да си пазаруват за последно, защото нямат сертификат, нямат и намерение да си извадят. Други приветстваха новите мерки и дори смятат, че заповедта е закъсняла.

От българската ритейл асоциация смятат, че мерките които влизат в сила от утре, са по-зле и от локдаун, защото няма да получат никакви компенсации.

Времето ни за реакция беше 27 часа. От утре може би няма да ни отврят магазините, в цяла София от 90 човека персонал, имаме ваксинирани 10, каза Венцислав Николов, зам.-председател на българската ритейл асоциация.
Какво е "зелен сертификат" и колко време ще важи?

Малък е процентът на ваксинирани и сред актьорите - около 25 %.

"Първо, ние нямам право да върнем хора, защото не са ги купили в другия условия. Самите артисти по същият начин, ние при всички положения ще играем, но ни трябва гратисен период", каза Калин Сърменов, директор на Сатиричния театър.
И заведенията искат гратисен период за изпълняване на новите условия.

Ние казахме, че бихме се съгласили ца работим с такива сертификати, ако те важат за всички български граждани , първо за държавните служители, продължаваме да държим и за теста за антитела, каза Емил Коларов, Сдружение на заведенията в България.
Още утре представителите на заведенията излизат на протест, защото направените досега договорки с министерството на здравеопазването не се спазвали, предаде БНТ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

АК 47

АК 47

21.10.2021 | 09:37

Долно племе, за цените на храни, горива, парно, ток, липса на средства за отопление никой не обелва дума, но сега ревете и вървите срещу здравето си и това на близките ви. Всяка есен се боцкахте с противогрипни ваксини сега не може. И не говорете за отнета свобода, че е тъпо.

Отговори
0 0
Libra Kolibares

Libra Kolibares

20.10.2021 | 18:56

Това си е направо геноцид ...

Отговори
2 1
Мъ само тях ли бройте

Мъ само тях ли бройте

20.10.2021 | 18:44

А фитнесите кръчмите хотелите къде ги забравихте Или чакате Шиши ко шъ каже

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?