Следвайте ни

Масово двойки на матурата по математика след седми клас

viber icon

"Математиката е затруднила тазгодишните седмокласници.Има доста двойки на матурите", каза в студиото на bTV зам министър на образованието Ваня Кастрева. Днес официално ще излязат резултатите от външното оценяване на децата. По български език продължава да има лексикални и пунктоални грешки в работите на децата.Има доста проблеми при работата с текст. Според данните от външното оценяване софиянчетата са се справили най-добре, след тях са децата от Варна и Смолян. Добри постижения има и в Плевен, Хасково и Разград.

Кастрева обясни ,че изтичането на матурата по литература след седми клас е станало след 8 часа сутринта. И се знае ,че "къртицата" не е човек от системата на образованието".

Тя коментира и убийството на ученика от Търговско банковата гимназия Георги Игнатов."Това дете е бил отличник, в паралелка със засилено изучаване на немски. Имало е добро име и сред учители, и сред съученици. Потресена съм, защото минути преди трагедията аз бях в Борисова градина и заедно със съученичка на Георги четохме "Майце си" на Христо Ботев", каза Кастрева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Една

Една

03.06.2015 | 14:55

Като ви гледам как пишете \"пунктоални\", а се смятате за журналисти, няма какво да се чудим на децата.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?