Следвайте ни

"Маркет линкс": От първа политическа сила ИТН падна до трета

viber icon

От първа политическа сила "Има такъв народ" (ИТН) се нарежда на трето място. Първи са ГЕРБ, следвани от "Демократична България". Разликите между "Демократична България", ИТН и БСП обаче са в рамките на статистическото отклонение, съобщи по bTV социологът от "Маркет линкс" Добромир Живков. Данните са от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс" и проведено в периода от 13 до 22 август.

"ГЕРБ отново е първа политическа сила с добра мобилизация през летните месеци, което до някаква степен е изненада", коментира социологът. Но от друга, разочарованието от партиите на протеста да съставят редовен кабинет води част от загубеното ядро обратно към тази партия", коментира Живков.

Политическата криза, в която се намира страната и невъзможността да бъде съставен редовен кабинет с първите два мандата, значително повиши общественото напрежение.

Българските граждани недвусмислено заявяват, че не са удовлетворени от посоката на развитие на страната. В предишни месеци фактор за подобни нагласи са били и вълните на пандемията от коронавирус, но понастоящем четвъртата вълна на заразата е с много по-малка тежест при формирането на обществените настроения.

Народното събрание отново е с най-ниско ниво на публично доверие от българските институции. За месец спадът в симпатиите към него е с около 10%. Обратна е тенденцията при служебното правителство. През август доверието в него е 54%, което е с около 3% нарастване в сравнение с месец юли.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Тиква

Тиква

26.08.2021 | 11:24

Радев има рейтинг 3 пъти по голям от Герб. Ще управлява в следващите 4 години. Дотогава Герб ще е изчезнал, както едно време НДСВ.

Отговори
9 24
Путин

Путин

26.08.2021 | 18:33

Явно наистина си тиква !

Отговори
4 1
чакайте малко

чакайте малко

26.08.2021 | 11:18

ИТ е партия на българския кючек: "обвивам те като лоза ще ти цепна аз *** " ДПС е партия на турския кючек Ако се обединят в партия на българо -руско-турския кючек ще имат 25 % на изборите и ще управляват ще чегъртат всичко което не обича кючека и ще има кючек по всички 7/8телевизии и радия. Да живее4 ИТДПС

Отговори
12 6
333

333

26.08.2021 | 12:45

Няма да станат сънищата ти американофилски бегм при крварите и деменцията бай дън

Отговори
4 7
Спас

Спас

26.08.2021 | 10:23

Ще се стопят до изборите, и децата разбраха че Слави е един скопен кон от конюшнята на задкулисието

Отговори
40 2
Винетуту

Винетуту

26.08.2021 | 10:15

КОЙ, КОЙ по дяволите беше славчу УЙчиндолски? Ааа, да - любимец на дпс и мултигруп от 90 - те години. КОЙ взе да плюе по правителството на Костов / единственото при което дпс бяха навряни в кучи газ/ още от втория ден. И какви кабинети ни предложи сега УЙчиндолския ПРЕДЛАГАЧ - Ники В солташак на дпс, барбадоския плагиат и Пацо шнорхела. За правосъдни министри - двама селски адвокати, чийто приоритет е не правосъдна реформа , а борбата с третия и четвъртия пол. АШКОЛСУН би казал ментора МУ доган.

Отговори
31 5
Мечти чифутски на търтей чифути

Мечти чифутски на търтей чифути

26.08.2021 | 10:12

Ще им се на чифутите да я няма партията на трудовия Български Народ Много им приседна Злъч и злоба се лее от кривите им чифутски уста На два избора и за кратко Народа увеличаваше доверието си към ИТН и още по драстично ще изрази своят вот на следващите избори

Отговори
5 31
jon bon

jon bon

26.08.2021 | 10:26

Както го увеличи, така и ще го свали народа, от тия негодни за нищо хора!

Отговори
33 4
Вили

Вили

26.08.2021 | 09:52

Нямат място сред политиците.Не,че другите са свестни.ИТН стават само за долнопробно шоу,но ...вкусове разни. Щом има публика ,да си го гледат.Само по тяхната телевизия.Близо 30години в най- гледаното време! Да им имаш акъла на,,загрижените,,за българската култура и душевност.

Отговори
33 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?